четвъртък, 31 юли 2008 г.

Очакваме филмов и забавен канал от CME

Пари - 7 стр.
Очакваме филмов и забавен канал от CME

Христо ЛАСКОВ

Новият собственик на TV2 ще гони мултиканална стратегия
Новият собственик на TV2 - Central European Media Enterprices, планира да стартира бързо още няколко канала, чийто таргет ще бъдат специфични демографски групи. От компанията коментираха, че стратегията й за страната ни няма да се различава много от плановете й за развитие в Румъния, където тя управлява няколко телевизии. В техния профил се включва един забавен канал, изцяло ориентирана към жените и една изцяло към мъжете програма, няколко телено-вели и сериали, токшоута, младежки канал в лицето на MTV Romania и филмова програма.
Стратегия
В стратегията ни за България се включва безплатен канал за забавни програми, както и няколко кабелни или сателитни канала, фокусирани върху специфични таргет групи, заявиха от CME за в. Пари. От компанията планират да използват румънските си канали, чието съдържание ще бъде нагодено към изискванията на българския пазар.
Локалното съдържание също не е поставено на заден план, казват от компанията. Планираме да започнем да работим върху местни новини и програми, твърди директорът Корпоративни комуникации в CME Романа Томасова.
Опозиция
Днес се очакват още подробности около сделката с TV2. Те ще бъдат разкрити от Николай Йонков, бивш собственик на Топ Телевизия Николай - една от регионалните медии, погълнати от четвъртата национална телевизия. Той не бе открит за коментар. Central European Media Enterprices купи 80% от TV2 и Ринг ТВ за 172 млн. USD. Двете телевизии са притежание на компанията Top Tone Media Holdings Limited, зад която се твърди, че стои Красимир Гергов. По негови думи той е бил само посредник в сделката.

четвъртък, 31 юли 2008 04:46:54

Няма коментари: