понеделник, 28 юли 2008 г.

Microsoft хвърля 1.2 милиарда долара срещу Google

News24bg - Общество Общество категория
Microsoft хвърля 1.2 милиарда долара срещу GoogleИзпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър съобщи, че неговата компания има намерение да вложи повече от 1.2 милиарда долара в разработка на нови технологии, които ще позволят на компанията да се бори успешно с Google. Балмър е съобщил, че инвестициите ще бъдат насочени предимно за разработка на нови методи за онлайн реклама.
"Според нашите оценки онлайн рекламата все още не е наситила пазара. Преминаването в световен мащаб към цифров формат, ще позволи ефекта от Интернет рекламата да се увеличи с 40 до 60% в близките няколко години", е казал той на среща с анализатори и журналисти в щаб квартирата на Microsoft.
Според неговите думи през 2009 финансова година Microsoft ще вложи в свои онлайн технологии 1.2 до 1.5 милиарда долара, съобщава kaldata.com. Точна информация за това как ще бъдат разпределени тези средства няма, но се твърди, че по-голяма част от тях ще бъдат използвани за покупка на нови компании и за създаване собствени технологии и услуги.
27.07.2008 г.

понеделник, 28 юли 2008 00:01:00

Няма коментари: