сряда, 24 септември 2008 г.

Сайт „Опасните" спрян от авторите

Труд - 3 стр.
Сайт „Опасните" спрян от авторите



Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) не е спирала интернет сайта „Опасните", подчертаха от агенцията вчера, потърсени за коментар. Сайтът, за който пресата писа, че се списва от журналиста Огнян Стефанов по поръчка на бизнесмена Младен Мутафчийски, бил спрян от авторите му на 4 септември.
По това време антимафиоти от ГДБОП и агенти на ДАНС разследваха сайта по сигнал, че на него са качвани класифицирани информации. В анонимната интернет страница по-рано бяха публикувани няколко скандални материали срещу известни личности.
В хода на разследването било установено, че "Опасните" е базиран на американски сървър и е безименен. Спецченгетата разкрили, че информациите на него се качвали от компютърен специалист, който работел в информационната агенция „ фрог нюз". Той бил засечен, докато използва безжичен интернет в мола на бул. "Стамболийски" и качвал с флаш памет материали на страницата. Спецченгетата получили разрешение от съда да контролират телефоните му. В един момент той получил обаждане какво да публикува в сайта. По-късно той направил и грешка, като се включил за секунди от дома в сайта, казаха източници от ДАНС. Антимафиотите проследили обаждането и установили, че отсреща е синът на Огнян Стефанов. При последвалите събедвания със спецполицаи гнян Стефанов признал, стои зад сайта, обявиха вчера пред „Труд" участници в разследването. Според тях той лично затворил впоследствие сайта и пуснал в него извинението към читателите, което гласеше: „Опасните" изчерпаха своя ресурс на доверие, а някои от статиите нарушиха добрия тон и ние считаме, че е време да спрем...Извиняваме се на всички засегнати и обидени от нашите материали. Искрено съжаляваме за причиненото им неудобство в личен и професионален план. При необходимост бихме компенсирали имуществените щети на потърпевши от публикациите.
сряда, 24 септември 2008 02:59:00

Няма коментари: