петък, 26 септември 2008 г.

Google дава $10 млн. за добри идеи

Insurance.bg - Компании
Google дава $10 млн. за добри идеи



В конкурса може да участва всеки, ще спечелят най-загрижените за хората и планетата
Google обяви конкурс за добри идеи, които да бъдат полезни за света или поне за много хора. За осъществяването на най-добрите през февруари ще бъде разпределен фонд от $10 млн. Това съобщиха от компанията по случай десетия си рожден ден.
Създателите на най-популярната търсачка в интернет се водят в благородното си начинание от разбирането, че много добри идеи по света не могат да бъдат изпълнени по финансови причини. Пред CNN говорителят на Google обясни, че всеки, който има някаква идея - голяма или малка, проста или сложна, може да я сподели с компанията. Важното е да води до положителни промени в живота на хората. Срокът е 20 октомври, а адресът - www.project10tothe100.com.
Комисия ще избере с помощта на ползващите търсачката петте най-добри проекта и ще раздаде парите. От Google намекнаха, че най-успешни в конкурса могат да бъдат предложенията, които ще направят образованието по-достъпно, ще осигурят храна и покрив за бедните, ще подобрят световната екосистема или ще дадат път на нови екологични източници на енергия.
25.09.2008
петък, 26 септември 2008 00:01:00

Няма коментари: