събота, 24 януари 2009 г.

Росен Петров се хвърли в „Операция Слава”

Монитор - 56 стр.
Росен Петров се хвърли в „Операция Слава”



Бившият кадър на Трифонов за първи път ще бъде итулярен водещ
Росен Петров се е изпънал като войник за рекламната снимка.
От 7 февруари bTV започва ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров, съобщиха официално от телевизията. Името му е „Операция Слава". Названието, случайно или не, е реплика на предаването, в което Росен Петров работеше до месец май. Той беше главен сценарист и съдружник в „Шоуто на Слави", но неочаквано напусна след разногласия с Трифонов.
„Операция Слава" ще се излъчва всяка събота в 22,30 часа. Предаването се посвещава на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и ще показва на зрителите по модерен начин миговете на върховно национално усилие и дните на триумф и трагедия. Според продуцентите от Dream Team Productions токшоуто е телевизионна „операция", която ще повдигне националното самочувствие на българина. В нея Росен Петров за първи път ще бъде титулярен водещ. Собственици на продуцентската къща са Евтим Милошев и Любомир Нейков.
„Операция Слава" се състои от две рубрики - "Великите битки на България" и „Забравени герои". В първата по модерен начин ще се разказва за най-великите сражения на българите в нашата история - битката в Онгъла, довела до основаването на Българската държава, спасяването на Европа от Тервел и разгрома на арабите под Константинопол, победата на хан Крум във Върбишкия проход, победата на Симеон Велики при Ахелой, разгрома на кръстоносците при Одрин (1205), победата на Иван Асен ІІ край Клокотница, епопеята на Шипка, битката при Сливница от Сръбско-българската война (1885), настъпателната операция при Люлебургаз и Лозенград (1912) и превземането на Одрин (1913), епопеята на Дойран (1916-1918), битката за Тутракан (1916), атаката на Стражин и Страцин и Дравската епопея (1944-1945). Чрез специални ефекти и компютърни възстановки зрителите ще научат за българската история на популярен, достъпен език.
***
ВЕЛИК Е НАШИЯТ ВОЙНИК
В рубриката „Забравени герои" зрителите ще могат да проследят кратки телевизионни разкази за съдбата на хора, които с живота си са отстоявали личната си и националната независимост. Сред тях са герои във войните за национално обединение, българи с принос в световната наука и други хора, чиито живот и дела заслужават да бъдат популяризирани сред широката аудитория.
„Операция Слава" се осъществява в студио с декор, обединяващ модерната телевизионна визия с патриотичната символика.

Няма коментари: