сряда, 21 януари 2009 г.

Microsoft подновява преговорите с Yahoo?

Expert.bg - Технологии
Microsoft подновява преговорите с Yahoo?



Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър се срещна с председателя на борда на директорите на Yahoo Рой Бостък, съобщава "Ню Йорк Таймс". Подробности за срещата не се съобщават, но очевидно става дума за възобновяване на преговорите между двата ИТ гиганта.
Според експерти срещата между Балмър и Бостък е прелюдия към дълги и тежки преговори, крайният резултат от които ще е поглъщането на търсачката от компютърния гигант.
Както е известно, миналата година Microsoft направи оферта за изкупуването на акциите на Yahoo, но от интернет търсачката отказаха да ги продадат а предложената цена, въпреки че тя бе по-висока от борсовите котировки на компанията към съответната дата.
Последва оттегляне на офертата от Microsoft и в резултат на това акциите на Yahoo паднаха главоломно, което доведе до оставката на дотогавашния изпълнителен директор Джери Янг.
За неговата смяна се изказаха и доста от акционерите сред големите корпорации, които Янг набързо успя да нострои срещу себе си с неадекватното си поведение по отношение на офертата на Microsoft.
С назначаването за изпълнителен директор на Рой Бостък, акциите на Yahoo възстановиха до известен степен позициите си, но тогава пък избухна световната финансова криза и компанията - подобно на хиляди други - претърпя нови загуби.

Няма коментари: