вторник, 13 януари 2009 г.

Интересът

Пари - 27 стр.
Интересът



Наскоро в медиите се появи информация, че първата частна телевизия у нас bTV се кани да прави български вариант на хитовия комедиен сериал „Женени с деца". От медията коментираха за в. Пари, че наистина имат интерес да продуцират се риал и най-вероятно това ще се случи тази година, но не биха искали да потвърждават информацията, защото конкуренцията копира всяка тяхна стъпка. Все още няма подписани договори и не се знае коя е продуцентската къща, която ще се заеме със задачата. Силва Зурлева, консултант на MTG за България, коментира за в. Пари, че
сериалите ще бъдат все по-добра инвестиция в бъдеще. В момента се забелязва известно пренасищане от чужди сериали и производството на родни ще бъде все по-силно застъпено. На въпроса възможно ли е в бъдеще те да изместят по гледаемост реалити форматите, Зурлева отговори, че не изключва този вариант и всичко зависи от качеството на продукцията.
От телевизията коментираха още, че са доволни от рейтинга, който има техният сериал „Забранена любов", но засега нямат планове да продуцират нов сериен филм. Досега в България не е направен качествен сериал, всички опити до този момент бяха неуспешни, но все пак е похвално, че имаше някакви опити, коментира Евтим Милошев, директор на продуцентска къща Дрийм тийм. Според него пазарът на реалити формати е пренаситен и българинът иска да гледа нещо различно, казва Милошев. Дрийм тийм има амбициите да бъде един от първите продуценти на качествен сериал. Комедията е най-атрактивна в този жанр и тя е най-предпочитана от зрителите, казва Милошев.
По света
В световен мащаб телевизията отдавна не е само източник на новини, въпреки че това си остава една от основните й роли. Според Бил Гейтс след пет години всички ще се смеят на днешните телевизионни технологии. Все по-голямата популярност на високоскоростния интернет и на сайтовете за видеосъдържание водят до спад в броя на часовете, които младите потребители във всички точки на света прекарват пред телевизора. Въпреки това не трябва да се забравя скритото оръжие на телевизионните компании, а именно сериалите.
Традицията
Става дума за истински хитови продукции, които вече са оставили следа в историята на киното. Въпреки че може да се открият и свалят от интернет, телевизионната аудитория по цял свят има изградени навици. А чакането всяка вечер пред екрана у дома е част от тях. Резултатът е висок рейтинг, милиони приходи от реклама и добър имидж на компанията. Ето и някои от поредиците, които обърнаха представата как се прави сериал.

Няма коментари: