събота, 31 януари 2009 г.

Рекламна изненада във футболната власт

Труд - 38 стр.
Рекламна изненада във футболната власт



Рекламният магнат Красимир Гергов е изненадата в новото футболно правителство. Бизнесменът със силни позиции в Би Ти Вий ТВ2 влезе в Изпълкома заедно с други 14 стари и нови познайници.
От старата власт останаха седмина - Йордан Лечков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Михаил Касабов, депутатът от ДПС Камен Костадинов, юристът Андрей Икономов и управителят на Националния _ осигурителен институт Йордан Христосков.
Селекцията на Михайлов за Изпълкома добави към вицепрезидента Лечков
още трима клубни шефове -Николай Гигов ("Локомотив" - Сф), Гриша Ганчев ("Литекс") и морския вълк в Изпълкома - Николай Димитров, кмет на Несебър и шеф на местния тим. Така в ръководния орган има общо четирима президенти на отбори, но не и пряк представител на двата гранда "Левски" и ЦСКА.
Списъкът на бизнесмените в Изпълкома продължава с Атанас Фурнаджиев, съуправител на един от лидерите в автомобилната търговия у нас "Мото-Пфое" - спонсор на БфС и Профилигата.
Друг нов играч е Камен Михов, председател на съюза на прокурорите. Шеф от "Химимпорт" - Марин Митев, е човекът във властта на варненския холдинг ТИМ, собственикът на "Черно море".
По предложение на Асоциацията на професионалните футболисти за ръководството на съюза бе предложен нейният председател Дончо Донев, което наложи допълнително гласуване за това кой ще е единият отпаднал.
Кои са отлюспените бивши управници от стария Изпълком?
Няма ги вече Христо Порточанов (той не се яви на конгреса заради вирусно заболяване), Николай Цветин, Красимир Георгиев, Пламен Бобоков, Иван Лечков, Веселин Балевски и Стефан Орманджиев. Новата футболна власт изглежда по-богата от бившата и включва повече мъже с по-тежки кесии.
Крупните бизнесмени Гриша Ганчев и Николай Ги-гов водят хорото на милионерите, на което са се хванали десетина души. В списъка на новите богаташи в Изпълкома попада пълномощникът на варненската
групировка ТИМ - Марин Митев, а също и рекламната акула Красимир Гергов. Преди време Гергов бе член на Управителния съвет на ЦСКА, но само след месец излезе от него.
Четвъртите в света Йордан Лечков, Наско Сираков и Емил Костадинов, както и преизбраният президент Борислав Михайлов, също са милионери, но заработили парите си най-вече с футболен екип.
Групата на опозицията на сегашната власт, която обяви, че ще бойкотира конгреса, се оказа по-голяма от очакваното.
От 424 клуба на форума се явиха 372-ма делегати, отсъстваха 52-ма. А в гласуването участваха 338, останалите явно си тръгнаха преди това.
Още след първия час дискусии на футболните хора в залата им доскуча, поне половината почнаха да излизат навън да пият кафе и да си приказват.
Някои делегати пазаруваха снимки, които един-единствен фотограф, явно оторизиран от БфС, им правеше в залата по време на дебатите. Журналисти не бяха допуснати и чакаха навън.
Вчерашните избори бяха най-скучните и монотонни от началото на прехода. Липсваха инциденти, скандали, дори някое по-остро изказване за цвят. За разлика от предишни конгреси в последното десетилетие, когато на подиума за изказвания хвърчаха словесни искри, ветерани се хващаха за гушите, клубни босове се биеха с папки и сипеха огън и жупел един срещу друг... Всичко мина по план, без сензации. Изненадата си остана едничка - рекламна, с влизането на Красимир Гергов във футболната власт.

Няма коментари: