петък, 30 януари 2009 г.

„Труд" със супер портал в интернет

Труд - 17 стр.
„Труд" със супер портал в интернет



Съвсем скоро „Труд" ще има изцяло обновен интернет портал, който най-вероятно ще изстреля вестника сред най-посещаваните места в БГ мрежата. На адрес www.trud.bg всеки, който рови в глобалната мрежа, ще може да намери най-актуалната, подробна и изключително важно - безплатна, информация в реално време! Промени ще има и в интернет страницата на „24 часа".
Близо сме до старта на новите интернет портали, които се надяваме да се превърнат в най-посещаваните в България, заяви главният управител на Вестникарска група България (ВГБ) Аксел Шиндлер. На тържество в столичния хотел „Хилтън" снощи той получи наградата на Германо-българската индустриално-търговска камара в категорията голямо предприятие за 2008 г. Призът е статуетката „Слава" на скулптора Александър Пройнов и грамота.
Във ВГБ в момента работят 1300 души в София и в 17 регионални бюра. Германската групировка издава „Труд", „24 часа" и редица седмичници и списания в България.
През миналата година ВГБ завърши няколко големи инвестиционни проекта. В основния ремонт на централата на фирмата в Полиграфическия комбинат и разширяването на печатница „София" са инвестирани общо 9,6 млн. евро.
През м.г. бе стартирана и новата мобилна информационна услуга News mobile, чрез която клиентите могат безплатно да четат новините на „Труд" и „24 часа" от мобилния си телефон. ВГБ пусна и нови печатни издания - списанията GEO, „Имам имот", „Ауто билд 4x4", „Идеален дом декор", както и седмичника „Здраве". „Нощен Труд" вместо само в София вече се разпространява в цялата страна. Наградата е оценка за работата ни не само през м.г., но и през последните 11 години, откакто съществува ВГБ, каза Шиндлер. Според него този приз е за всички служители на групата - журналисти, печатари, технически екип. „Все по-силна става тенденцията медии да работят на непазарен принцип. С години трупат загуби, а ние трябва да се конкурираме с тях", оплака се Шиндлер.

Няма коментари: