четвъртък, 26 март 2009 г.

PR-ume в България си учредиха конфедерация, раздават отличия

Класа - 11 стр.
PR-ume в България си учредиха конфедерация, раздават отличия



Три български организации за връзки с обществеността от вчера се обединиха в Българска конфедерация за връзки с обществеността (БКВО). В нея са Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската академична асоциация по комуникации (БААК) и асоциацията ИМАГИНЕС.
Новото формирование обеща, че ще преследва високи професионални стандарти, спазване на етичните норми и подготовка на качествени кадри в областта на връзките с обществеността. Освен това било отворено за всички, които споделят ценностите му.
Експертите от БКВО прогнозираха, че заради икономическата ситуация се очаква бюджетите на компаниите да се насочат от рекламата в PR-a. Проф. Стойков обясни, че кризисният PR не е засегнат от икономическия спад и че практичните компании инвестират повече в имиджа си през тежки периоди. Милена Атанасова, председател БДВО и член на УС на БКВО, добави, че кризата ще повлияе добре на специалистите в PR-a и че за тях винаги ще има работа. За пръв път тази година конкурсът "PR приз", създаден от БДВО, ще се проведе под егидата на БКВО. В него могат да се включат PR агенции и отдели на търговски компании, медии, държавни институции, правителствени и неправителствени организации. Тази година категориите са 15 и за първи път ще се присъди отличие за PR кампания за персонален имидж. За първи път всяка от организациите в конфедерацията ще може да присъди специална награда извън категориите. Призове ще бъдат раздадени и за PR студент и PR легенда. Предишните носители на наградата за цялостен принос са Нери Терзиева, Дияна Дамянова и проф. Тодор Петев. Документите за участие в конкурса се приемат от 21 до 24 април, на 16 и 17 май ще бъде публичното представяне на номинираните проекти, а официалната церемония за награждаване ще се проведе на 22 май.

Няма коментари: