петък, 17 април 2009 г.

Спамът в имейлите унищожава околната среда

Класа - 10 стр.
Спамът в имейлите унищожава околната среда



Освен че са крайно дразнещи, нежеланите циклични имейли, известни още като спам, вредят на природата, твърди сп. "Ню сайьнтист".
Според фирмата за компютърна сигурност McAfee изпратените през 2008 г. близо 62 трилиона нежелани електронни съобщения са генерирали вредни въглеродни емисии в атмосферата, равняващи се на изгорелите газове от 7,5 милиарда литра бензин.
Докладът взема под внимание енергията, изразходвана за създаването, съхраняването, преглеждането и филтрирането на спам съобщенията в персоналните компютри в 11 държави, сред които Австралия, Китай, Великобритания, Франция и САЩ. Компанията е открила, че вредните емисии, причинени от нежеланата поща в тези страни, са пропорционални на броя хора, употребяващи електронна поща и на процента от електронните съобщения, които могат да се категоризират като спам. Близо 80 процента от енергията, изхабявана заради спама, се изразходва, когато потребителите трият нежеланите съобщения и блокират адреса, от който са изпратени. Въпреки че филтриращите програми, които се борят със спама, са виновни за близо 16 процента от енергийните разходи, те също така смекчават и общото пилеене на енергия, като спират голяма част от нежеланата поща. Според Джеф Грийн, вицепрезидент на отдел разработки в McAfee, спирането на спама и инвестициите в технологии за интернет филтриране ще спестят много време и ще помогнат в борбата за редуциране на вредните въглеродни емисии.
***
Текст под снимка
Според изследването спамът през 2008 г. е генерирал въглеродни емисии, еквивалентни на 7,5 милиарда литра изгорен бензин.

Няма коментари: