четвъртък, 17 април 2008 г.

2,7 млрд. долара приходи от реклама чрез GSM-ите в САЩ

Класа - 11 стр.

Ефективността на SMS-ume е висока, твърдят експертите
Маркетингът чрез мобилните телефони за 2007 година в САЩ възлиза на 2.7 млрд. долара. Очаква се той да надхвърли 4.6 млрд. долара през 2008 година и да достигне 19.1 млрд. долара през 2012 година, съобщава www.chicagotribune.com, цитиран от електронния сайт Брокер.бг.
В САЩ все повече рекламодатели и рекламни агенции желаят да изпращат рекламните си послания чрез мобилните телефони. Потенциалната аудитория е 255 милиона американци.
Най-честите форми на този тип маркетинг са кратките текстови съобщения (sms-u) и банери, появяващи се при браузване на уебстраници през мобилните устройства. Пазарът на тези маркетингови услуги е ограничаван от силния контрол, упражняван от телекомуникационните компании и регулаторните органи.
Все пак мобилният телефон е много по-лично пространство от компютъра и интернет пощата, например. За разлика от България потребителите 6 САЩ заплащат за получените SMS-u. Писането на съобщения и браузването в интернет набира скорост в Америка, като телекомуникационните оператори предлагат месечни такси за определен брой текстови съобщения или за
безплатно изпращане и получаване на такива. Същото се отнася и за сърфирането в интернет през мобилния телефон. Възможно е да се сключи по-евтин план за GSM-a, като част от разходите се покриват от рекламодател, банерът на който се зарежда при браузване в интенет през GSM-a, или пък за правото да ви осведомява със SMS-u за нови продукти и промоции.
Според рекламодателите ефективността на рекламата, разпространявана като SMS или рекламно съобщение, появяващо се преди браузване през телефона, е доста висока. Тази тенденция най-вероятно ще се запази, докато рекламните послания не станат прекалено много и не започнат да отегчават собствениците на мобилните телефони.
четвъртък, 17 април 2008 07:24:44

Няма коментари: