четвъртък, 17 април 2008 г.

Онлайн телевизията стана хит в Мрежата

Монитор - 27 стр.

Елеонора СИМЕОНОВА
Следим любимите си предавания, без да докосваме дистанционното
Гледането на телевизия онлайн става все по-модерно.
Онлайн телевизията стана една от най-популярните услуги в интернет напоследък. С всеки изминал ден се появяват десетки нови сайтове, които събират на едно място множество предавания, филми и новинарски емисии. От друга страна все повече телевизии избират да излъчват и в интернет. Изключително богат на съдържание роден сайт е antenata.com. Програмите в него до момента са над 2500 и са разделени по жанрове и държави. Можете да гледате предавания от над 30 страни, сред които Франция, Германия, Унгария, Индия, Виетнам. След като се регистрирате, ще можете да подреждате любимите си канали, като така ще си осигурите по-бърз достъп до тях. Разработчиците са направили и специална графа "Топ 20", която показва най-гледаните предавания и програми. За почитателите на сериалите има и бърза връзка към списък с десетки торент файлове. Освен това можете да гледате програмите от antenata.com и на телевизора си. Достатъчно е само да имате видеокарта с TV изход и подходящ кабел.
Друг популярен български сайт за онлайн телевизия е bg.gledai.tv. На началната му страница всеки път ви посреща обновен списък с най-новите канали, като до всеки от тях ще виждате и данни за това от коя държава е, както и дали се предава на живо. За да гледате любимите си предавания чрез bg.gledai.tv, ще ви е нужна само последната версия на Windows Media Player, RealPlayer или QuickTime. След като изберете канал, той вече ще се отваря директно в браузъра. Подобен е и сайтът bgtelevizor.net. На началната му страница се показва програмата на най-популярните български телевизии. Особеност на страницата е, че освен името на предаването и канала, по който ще се излъчва, ще видите и колко минути остават до началото.
В Интернет можете да следите любимите си предавания.
***
За всекиго по нещо
Мултимедийният портал utv.bg събира на едно място връзки към множество печатни, електронни и интернет базирани медии от цял свят. В страницата има връзки към над 20 български, 130 образователни, 285 спортни и 320 музикални телевизии. Освен това можете да гледате в реално време изображението от над 250 уеб камери по целия свят. В utv.bg има и много връзки към различни радиостанции, които ще задоволят и най-капризните слушатели. Разработчиците предлагат и допълнителни линкове към различни информационни, културни и здравни портали, както и към много електронни вестници и списания.
четвъртък, 17 април 2008 07:45:34

Няма коментари: