събота, 19 април 2008 г.

Прокопиев ТВ се прави на тайна


Прокопиев ТВ се прави на тайна

Евелина СТРАХИЛОВА
Поглед - 15 стр.

Незнайно защо от медията мълчат като партизани на разпит за старта си
Прокопиевата телевизия се прави на много потайна и крие официалният си старт, въпреки че датата циркулира в публичното пространство от месец насам. Re:TV тръгва на 20 април с авторското предаване на Иван Бедров, а от 23-ти - сутрешният блок, научи ПОГЛЕД от сигурни източници. „Още е рано да обявим точната дата на старта на Re:TV, заяви обаче пиарът на медията Мария Гоцева. - Задържаме нещата. Очаква се това да стане в края на април или началото на май, плюс-минус няколко дни".
Изпълнителният директор на новинарската медия Асен Григоров пък тайнствено каза: „В период на тайна сме. Ще ви дадем знак, когато тръгнем!"
Изглежда обаче, че тайнствеността е основният пиар ход на бъдещата телевизия. За нея се заговори, след като Асен Григоров тайнствено и внезапно напусна сутрешния блок на БНТ „Денят започва". Два месеца по-късно по същия начин Иван Бедров заряза предаването си „Реално" в Би Ти Ви.
Зад Re.TV стои фондация „Граждански медии", създадена през юли 2007 г., чиято цел е свободата на изразяване, разнообразието на мнения и качествената журналистика. Дейността й е финансирана от дарения и по международни програми. Председател на съвета на дарителите е финансистът Светослав Божилов, а членове са Иво Прокопиев, издател на вестниците „Дневник" и „Капитал", и политологът Иван Кръстев.
„Създаването на независима и свободна новинарска телевизия, която да следва световните професионални стандарти и да постигне висок рейтинг, е от ключово значение за развитието на гражданското общество. Фондацията е в обществена полза, a Re:TV е първият й проект", заяви Светослав Божилов.
Електронната медия ще се разпространява по кабел и сателит, а офисът й е позициониран в Парк-хотел „Москва".
събота, 19 април 2008 06:29:50

Няма коментари: