събота, 19 април 2008 г.

Дръж Гергов


Дръж Гергов

Капитал - 55 стр.

Прокуратурата отново се сети за рекламния могул
Необичайно струпване на новини около рекламния могул Красимир Гергов има през тази седмица. Името му присъства в медиите като герой на прокурорско досъдебно производство, нов председател на борда по туризъм и радетел за създаването на министерство по туризма. Не го подминава и светското издание „Слава", което намеква, че Гергов има връзка с водещата на предаването „Цветно" по БНТ Деница, която очаквала дете от него.
Софийската градска прокуратура (СГП) внезапно се присети за рекламния могул и за старо негово прегрешение. Ведомството реши да образува досъдебно производство за подкуп от 425 000 лв., предложени от Гергов на бившия генерален директор на БНТ Кирил Гоцев (в момента той управлява консултираната от могула ВВТ).
По този казус са били образувани три прокурорски проверки през 2006 г., когато в прокуратурата е внесен сигнал от тогавашния главен редактор на вестник „Дума" Евгений Станчев. Преди две години всекидневникът писа, че разполага с два записа на заповед, с които Гергов е предложил на Гоцев подкуп, за да не сключи договор за рекламно време с руската компания „Видео интернешънъл". Записът на заповед бе представен публично от журналиста Кеворк Кеворкян, който твърдеше, че под тази форма Гергов е платил подкупа на Гоцев. През 2006 г. СГП е образувала три проверки по случая, но е отказала да образува производство с мотив, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление. По-висшестоящата Софийска апелативна прокуратура е отменила постановлението за отказ и е възложила на градската прокуратура допълнителна проверка. Така преди броени дни СГП е образувала досъдебно производство по случая срещу неизвестен извършител.
След като бе разпространено съобщението на СГП, тръгна слух, че Гергов е получил призовка за разпит веднага след края на пресконференцията, която рекламният бос даде в качеството му на новоизбран председател на Националния борд по туризъм. Пред вестник „Дневник" обаче той ги отрече. „Това са пълни глупости, нямам представа защо точно сега се захващат с този случай.
събота, 19 април 2008 05:42:36

Няма коментари: