неделя, 4 май 2008 г.

Със стратегия отвъд стратегиите - Oh Yeah!

сп. Мениджър - 136 стр.
Със стратегия отвъд стратегиите - Oh Yeah!
Калина НИКОЛОВА
Това е една рубрика по идея на Катя Атанасова. В нея представяме качествени реклами, които по една или друга причина не са стигнали до публика.
ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗАЛАГАТ на внимателния анализ и на дългосрочното стратегическо планиране, Oh Yeah всъщност ни впечатляват с оригиналност на творческите си идеи, с чистота на изпълнението, с вкус и мярка. И това са неща, които дори някои от най-успешните и печеливши рекламни кампании не притежават.
У момчетата от Oh Yeah има една особена вярност към избраните естетически критерии, вярност, която не пречи на разнообразието в творческите решения, но която им дава стил. И ги прави разпознаваеми. Наистина е трудно да сбъркаш кой е работил върху корпоративната идентичност на "Радио Нова" или клуб "Опера" например. Просто няма начин. И това си е направо за Oh Yeah!
Най-лесният начин да разберете какво имам предвид е да видите тези няколко проекта на дизайнерската група. Повечето от тях не са реализирани от клиента по стратегически причини. Но, абсолютно съм убедена, има неща, които са отвъд стратегиите.
***
OH YEAH: DESIGN COLLECTIVE е създадена през 2003 г. от Пешев, Стоилов и Тулевска. Групата включва дизайнери и маркетолози, чиято основна сфера на дейност е създаването на силни корпоративни и търговски марки.
Oh Yeah е творческа агенция без медиен отдел и голяма администрация, но със силно звено от опитни концептуалисти. Характерният за колектива стил на работа може да бъде описан като поредица от наблюдение на обществените, културните и медийните тенденции, задълбочен творчески анализ, създаване на дългосрочна визия/стратегия за съответната марка. Агенцията работи с малки и средни предимно български рекламодатели, които залагат именно на творческата идея и имат възможността сами да намерят медийното решение за кампаниите си.
Сред клиентите на Oh Yeah: design collective са: "Диел Спорт", "БГ Радио", "Радио Нова", Radio 1, клуб "Опера", Media mixx, Sanostol, Sportissimo, Run ners, Edeland properties, Sico con doms, Twister Sisters, GSMArena com, Papermovie, Relaxators и др

Няма коментари: