вторник, 4 ноември 2008 г.

Туризмът предлага фондове за спонсориране на рекламата

Класа - 6 стр.
Туризмът предлага фондове за спонсориране на рекламата



Трябва да се събират допълнителни туристически такси от областните центрове в България, които да образуват фондове за спонсориране на международната и вътрешната реклама. Това е една от мерките за развитието на туризма 6 условията на световна криза, които бяха предложени от част от туристическия бранш вчера. Ветко Арабаджиев, председател на Съюза на инвеститорите в туризма, цитиран от Агенция "Фокус", каза още, че в плана за укрепване на туризма са включени и запазване на сегашните цени на туристическите пакети, и допълнителната реклама на страната в държави като Русия, Румъния, Унгария и Полша. Държавната агенция по туризъм вече е пуснала процедура за рекламни клипове основно в Русия и съседните страни, за които ще бъдат отделени само около 500 000 лева, съобщи председателят на ДАТ Анелия Крушкова за "Класа". Браншът се обедини отново върху необходимостта от повече средства за реклама на страната ни през 2009 г. в условията на криза. България е известна като евтина дестинация, сега дори трябва да удвоим приходите си, каза председателят на Българския съюз по балнеология и СПА Стефан Шарлопов. Според него бюджетът на ДАТ трябва да достигне 22 млн. лева през 2009 г. България трябва да се
представя като туристическа дестинация, предлагаща добро качество на приемливи цени, коментира още Арабаджиев. Според него страната има шанс да стане по-привлекателна от Турция, тъй като техният туристически продукт е обвързан с долара, а скокът му ще доведе до оскъпяване на туристическата услуга там. Шарлопов посочи, че е много важно за България да излезе от имиджа си на дестинация само за ски или за морски туризъм.
Слаба оценка за състоянието на туризма е фактът, че българите предпочитат чуждестранните дестинации. До дни агенцията по туризъм трябва да изготви мерки за рекламирането на България в условията на криза. Преди дни пък стана ясно, че браншът е притеснен от участието си в най-голямото туристическо изложение в Лондон другата седмица, когато тепърва ще може да се говори и за ефекта от кризата.

сряда, 5 ноември 2008 04:39:00

Няма коментари: