петък, 7 ноември 2008 г.

Yahoo към Microsoft: Купете ни!

bpost.bg - Технологии
Yahoo към Microsoft: Купете ни!



След три отказа на предложения за закупуване от страна на Microsoft, сега от Yahoo искат връщане към преговорите.
Главният изпълнителен директор на Yahoo Inc. Джери Янг заяви, че има желание да продаде компанията на Microsoft, ако софтуерният гигант се върне в преговорите. Преди девет месец Microsoft предложиха 44,6 млрд. долара за закупуването на популярната търсачка, но Джери Янг отказа. Последваха още две оферти на компанията на Бил Гейтс, но Yahoo отхвърлиха и тях.
„Към днешна дата смятам, че най-доброто, което Microsoft може да направи, е да купи Yahoo“, сподели Янг на среща на високо равнище, проведена в Сан Франциско. Това изказване дойде в същия ден, когато стана ясно, че Google няма да удържи на думата си и ще се откаже от обещаното рекламно партньорство с Yahoo.
Осъществяването на сътрудничество между Yahoo и Google по план трябваше да ускори растежа на приходите на компанията на Джери Янг и да предразположи акционерите, все още настроени отрицателно след отказа за продажба на компанията за сумата от 47,5 милиарда, каквото бе второто предложение на Microsoft.
След първата оферта на софтуерния гигант, Google предложи рекламно сътрудничество на Yahoo, за да предотврати сливането на двете компании, което, според директора на най-популярната търсачка, би довело до ограничаване на безплатните приложения в интернет. В отговор Microsoft заяви, че Google фактически доминират на пазара на интернет рекламата.
Вчера вечерта акциите на Yahoo се спряха на 13,92 долара, което е далеч под цената, която Microsoft предлагаха – 33 долара за акция. Компанията, създател на най-популярната операционна система – Windows, се отказа от преговорите, след като Джери Янг поиска повече.
06.11.2008
петък, 7 ноември 2008 00:01:00

Няма коментари: