вторник, 4 ноември 2008 г.

БНР връчи наградата Златен будилник

Пари - 27 стр.
БНР връчи наградата Златен будилник



Националното радио получи признание за висок професионализъм
За седми пореден път програма Христо Ботев на БНР връчи годишните си награди Златен будилник. Те се присъждат за всеотдайна работа и подкрепа за националната програма за култура. Носители са журналисти от програмата и хора, свързани с нея.
Отличие
Тази година наградата за журналист от програмата получи екипът на репортерското студио. То олицетворява новото начало в Христо Ботев - комуникацията и взаимовръзките между отделните предавания. Отличието за човек, трайно свързал името си с програма Христо Ботев, е за писателя Михаил Неделчев - литературен критик, историк и теоретик с широк спектър от интереси и изследвания. Специалната награда е за Гьоте институт - София, за доброто партньорство и за подкрепата, която културният център оказва на инициативи и проекти на програмата.
Оценка
Междувременно на среща в Съвета за електронни медии генералният директор на БНР Валери Тодоров и членовете на управителният съвет представиха отчета за програмната, технологичната и финансовата дейност на Българското национално радио за периода 1 юни 2007 - 30 септември 2008 г. Членовете на СЕМ специално отбелязаха успехите в развитието на технологиите, старта на цифровото излъчване, разширяването обхвата на аудиторията и особено увеличението на дела на младежката аудитория. Подчертана беше необходимостта от по-активен PR на обществените инициативи на БНР през годината, свързани с подкрепата и организирането на фестивали, конкурси и други значими обществени събития и инициативи.

вторник, 4 ноември 2008 04:31:42

Няма коментари: