вторник, 4 ноември 2008 г.

Yahoo и Google преразглеждат сделката си, за да получат одобрение

Инвестор - Международни
Yahoo и Google преразглеждат сделката си, за да получат одобрение



Интернет компаниите Yahoo Inc и Google Inc са намалили значително обхвата на договореното си партньорство с цел да получат одобрението на щатските регулатори, е съобщил източник на Ройтерс, близък до преговорите.
Ходът идва, след като Google изглеждаше на път да се откаже от сделката, обявена през юни с цел да отблъсне опита на Microsoft Corp да погълне Yahoo. Впоследствие сделката стана обект на задълбочен анализ от страна на регулаторните органи в Америка заради нарастващите критики от рекламодателите, които се притесниха от евентуално повишаване на цените.
Двете интернет компании са подали в щатското министерство на правосъдието преработен вариант на предложението си, в който съкращават срока на партньорството си до едва 2 години от 10, твърди източникът.
Ревизираното споразумение също ограничава дела на приходите от търсене, които Yahoo може да получи от Google до не повече от 25% и дава възможност на рекламодателите на Google да не бъдат публикувани в Yahoo, ако пожелаят, обяснява още източникът.
От Yahoo са казали, че компанията продължава да работи с министерството на правосъдието и преговорите продължават. От Google са отказали да уточнят подробности по процеса.
Според анализатори новите условия може да помогнат сделката да получи одобрението на регулаторите, но същевременно се повдига въпросът доколко подобно ограничено партньорство би било финансово изгодно за Yahoo.
Миналата седмица се появи информация, че е възможно двете компании да се откажат от планираното партньорство заради неуспеха да постигнат споразумение с министерството.
4. 11. 2008 г.

сряда, 5 ноември 2008 00:01:00

Няма коментари: