събота, 24 май 2008 г.

Победителите в "PR Приз 2008"

Капитал - 44 стр.
Победителите в "PR Приз 2008"

Корпоративна PR кампания: "От любов към живота. AVON срещу рака на гърдата – 2007", All Channels Communication. Какво*: "Основното предизвикателство всяка година е да се даде нов нюанс в посланията и да надгради комуникацията." Как*: Бе създаден фонд, който управлява набраните средства и осигурява нормалното фунциониране на дарената вече апаратура. Той има посланик - известни личности, които се сменят на мандатен принцип и гарантират прозрачността на инвестициите.
Обществено значима PR кампания на организации от стопанския сектор: "Шофирай безопасно, използвай hands-free!", Globul**. Какво: Промяна на отношението към шофирането и осъзнаване на отговорността към себе си и околните на пътя. Как: Специално лого върху всички продукти на Globul, над 220 000 стикери със символа на кампанията и специална брошура със съвети за безопасно използване на мобилен телефон по време на шофиране бяха раздавани в София, Пловдив, Варна и Бургас.
PR кампания на държавна институция: "Информационна кампания на Министерство на финансите за европейските фондове "Бъдете активни", Active Group. Какво: Темата, свързана с усвояването на европейските фондове беше много сложна и неразбираема за бенефициентите, предварителното проучване показа, че има недостатъчна подготвеност на бенефициентите. Как: Постоянен диалог между всички участници в процеса. Осъществихме публично-частни партньорства между МФ и водещи бизнес и неправителствени организации.
PR кампания на политическа организация: "PR кампания на НДСВ за участие в изборите за представители в Европейския парламент", Active Group. Какво: През годините НДСВ на няколко пъти премина през отлив на привърженици. Никой не очакваше, че НДСВ ще има свой представител в ЕП. Как: Позиционирахме НДСВ като партията с европейско лице и европейски стил на управление, насочихме вниманието на целевите аудитории към ролята на НДСВ в ключови моменти за България, свързани с присъединяването ни към ЕС, осигурихме максимална публичност на лицата от листата.
Вътрешноорганизационен PR: Info Road Show, MKB Unionbank**. Какво: Институцията премина през процес на хармонизация с принципите на акционерите и част от важните сфери на дейност се оптимизираха. Служителите като част от тези промени имаха особено силна необходимост от информация. Как: Седем информационни сесии в четири основни града. Всяка продължава четири часа и обхваща 14 теми. Участниците във всяка сесия са между 80 и 120, разделени на четири малки групи преминават през залите за информация по различни теми.
PR кампания на нов продукт: "AVON Style Aкадемия за мода и красота", All Channels Communication. Какво: Въвеждане на новата серия грим AVON. Основното предизвикателство беше да се подберат инструменти, които да позиционират продукта в съзнанието на потребителите като луксозен и същевременно да се отразят и на бранда като цяло. Как: Силна локална кампания, съобразена със спецификите на пазара, в синхрон с глобалната кампания. 22 събития в цялата страна в рамките на малко повече от един месец.
PR кампания на съществуващ продукт или услуга: Национална кампания "Говорете помежду си", част от проекта "Пламък за секс" - за медикамента за еректилна дисфункция Levitra, All Channels Communication. Какво: За огромна част от българите "сексът" е тема табу. Без да използваме името на продукта трябваше да го наложим в съзнанието на потребителите като решение на проблем, за който те не искат да говорят. Как: Заложихме на креативността и нестандартните комуникационни решения, без да се използваме търговското наименование поради ограниченията на законодателството.
PR събитие: "Lexus в България", New Moment PR. Какво: Специфична целева аудитория, която е виждала всичко и не се впечатлява лесно. Дискретно събитие за малцина с шумна комуникация към всички. Как: Основен елемент на събитието: денс-театърът "Пилоболус", танцувал месец преди това на наградите "Оскар". Новина: силна без да бъде скандална. Разпространихме я преди самото събитие и широката аудитория научи, че "Lexus пристига в България с блясъка на Оскарите". Целевата аудитория се почувства специална, без да става жертва на дежурните фотосветкавици.
PR кампания на медиа: "Survivor Експедиция Робинзон", bTV**. Какво: Да се утвърдим като медиата, която прави по-добрите риалити програми в сравнение с конкурентните телевизии. Как: Мащабна кроспромоция в новинарските и развлекателните предавания, пресконференции преди старта и преди началото на финала, сайт, на който имаше всичката информация за шоуто плюс неизлъчвани материали.
PR кампанията в сектор "Финанси": Лизинг на яхти от Hypo Alpe-Adria-Leasing България, New Moment PR. Какво: Целевата аудитория не разпознаваше услугата "лизинг на яхти". Новините, свързани с яхти, обикновено попадаха в жълтата хроника на медиите. Как: Директна комуникация към медиите с цел въвличане в новата за тях тема. Последващо налагане на услугата като сериозен бизнес сюжет. Проактивна текуща комуникация с изместен акцент – от яхтената сензационност към новата пазарна ниша.
PR кампания в сектор "Информационни и телекомуникационни технологии": Sony Digi School Program, Publicis Consultants | MARC. Какво: Да се обособи информирана общност от журналисти, пишещи в областта на високите технологии. Как: Реализацията е чрез ежегодни двудневни форуми с участието на признати лектори, по време на които се представят технологии като Blu-ray, High Definition, представят се актуални предложения за сезона и се тестват най-новите продукти на компанията.
събота, 24 май 2008 04:11:19

Няма коментари: