петък, 23 май 2008 г.

VІІІ Медиен фестивал "Осмата муза"


VІІІ Медиен фестивал "Осмата муза"


дата : 23 май 2008 г. 12:02 ч.


В От 27 до 30 май за осми пореден път ще се проведе Медийният фестивал за радио и телевизионни програми за изкуство и култура "Осмата муза".
Фестивалът се организира в партньорство със Столичната община. В него вземат участие електронни медии, независими продуценти, автори, творчески и професионални екипи, студиа и пр. Продукти с амбицията на своите автори да покажат стойностни произведения с културно-исторически и познавателен характер, утвърждаващи естетически и духовни ценности, се оценяват от две самостоятелни журита.
Предвидени са прожекции на френски документални филми, предоставени от Френския културен институт: "Изабел Юпер, живот на актриса" (режисьор Серж Тубиана), "Somewhere in between" (режисьор Пиер Кулибьоф), "Маргьорит Дюрас - такава, каквато е" (режисьор Доминик Овре), "Ксалима перото" (режисьор Уилям Усмане Мбайе).На заключителната вечер на фестивала, на 30 май от 20,00 часа в ресторант Континентал плаза, ще бъдат връчени наградите.Вдвата раздела - по една голяма награда и награди в категориите - пластики от Борис Начев и Ставри Калинов.

Няма коментари: