четвъртък, 16 октомври 2008 г.

4 000 000 лв. инвестира ТВ2 в “Новините”

Монитор - 18 стр.
4 000 000 лв. инвестира ТВ2 в “Новините”

Надежда ПОПОВА

“Човешките истории и животът, такъв, какъвто е, са важни за нас. Няма да се превръщаме в говорители на институциите", синтезира концепцията на "Новините" на ТВ2 шефката им Жени Павлова. На специална пресконференция по повод старта на емисиите в новосъздаденото за целта студио стана ясно, че в техническото оборудване са инвестирани 4 милиона лева. Самият комплекс е изграден за по-малко от месец. От 500-те кандидати за водещи до финалната права са стигнали петима. Не е ясно чие лице ще направи сефтето на инфо блока този понеделник от 19 часа, но Павлова потвърди, че двете издания (късното е от 21,30 ч.) ще имат различни титуляри.
Факт е и женската хегемония в ефира. Тя ще се разпростре и в спортните емисии, водени от Петя и Петя. Първата, Желева, е кадър на ТВ7 и нашумя в публичното пространство със скандалното си интервю с Христо Стоичков за сп. Max, а в последствие и с радваща окото фотосесия за него. Другата, Кузева, има вид на фолкпевица, но зад подвеждащата є външност се крие 5-годишен опит в спортната редакция на Нова.
Сред имащите шанса да предават актуалното от деня в праймтайма няма познати на широката аудитория лица. Изненадващо, като се има предвид, че стопанисваната от СМЕ медия е основният повод ключови кадри от националните телевизии да вазират в нейните редици (като репортерката на bTV Новините Дияна Дончева, например). Сигурно е, че сред фаворитите за горещия стол е Диана Радева, гласът на инфо емисиите от "Тройка на разсъмване" по радио Витоша. Дебютът є в ТВ2 бе като заместничка на Георги Любенов във вече несъществуващото "Параграф БГ".
На въпрос защо са се позиционирали в един часови слот с новините на bTV, които, както е известно, са най-гледаните у нас, Павлова отговори: "Не сме и помисляли да започнем в по-ранен час с идеалната цел да ни е лесно. Не се страхуваме от конкуренцията. Използвали сме опита на СМЕ, които правят най-добрите новини в държавите, където имат телевизии. Консултантите им ще продължават да ни помагат, за да станем и ние лидер в България." В кратки срокове "Новините" ще се обогатят с коментарна рубрика, от 2009-а - със сутрешно и обедно издание.
***
Текст под снимка
Петя на квадрат е формулата за успех на спортните емисии на ТВ2. Кузева (вляво) и Желева (вдясно) са познати от екрана на Нова и ТВ7.
***
"Няма да се превръщаме в говорител на институциите. Не ни е страх и от конкуренцията.", категорична е шефката на "Новините" Жени Павлова, дългогодишен кадър на Дарик радио.

четвъртък, 16 октомври 2008 06:12:23

Няма коментари: