вторник, 14 октомври 2008 г.

Акционер в Yahoo натиска за нова сделка с Microsoft

Insurance.bg - Новини
Акционер в Yahoo натиска за нова сделка с Microsoft



Инициативата идва от Mithras Capital Partners
След рекордния за последните 5 години срив в цената на акциите на Yahoo, един от акционерите предложи ново споразумение, което би възкресило сделката с Microsoft.
Mithras Capital Partners, притежател на по-малко от 1% от капитала на Yahoo, предложи продажбата на фирмата на цена от $22 на акция, което е 74% дивидент над настоящата й пазарна оценка, съобщи technews, цитирайки vnunet.com.
При условията на предложената сделка, Microsoft би се отървала от активите на Yahoo в Азия и от бизнеса на интернет компанията, несвързан с търсене в мрежата, и би приключила, плащайки $10,3 млрд. за уеб-търсачката и съпровождащите дейности.
Според информация на Ройтерс, партньорът на Mithras Марк Нелсън е трябвало да изпрати писмо, описващо това предложение, в четвъртък вечер.
Microsoft се отказа от предложената сделка по поглъщане на уеб-порталния гигант през май, след като Yahoo повиши цената си до степен да стане непродаваема и предпочете споразумение с Google за индексиране на реклами при търсене в интернет. Сделката на Yahoo с Google пък беше отложена заради регулаторни проблеми.
13.10.2008

вторник, 14 октомври 2008 00:01:00

Няма коментари: