сряда, 15 октомври 2008 г.

Как известните правят реклама за социална кауза

Класа - 24 стр.
Как известните правят реклама за социална кауза



В този втори епизод на шоуто отборите се срещат с Доналд Тръмп, Тери Лундгрен - председател, президент и изпълнителен директор на "Мейсис", и Роб Лебовиц, който работи за Pedigree, за да получат следващата си задача, февруари е месец за осиновяване на животни и Роб Лебовиц разяснява кампанията на Pedigree за осиновяване на домашни любимци, която подпомага четирите милиона кучета, попаднали в приюти. Задачата на отборите този път е да създадат 30-секундна телевизионна реклама за тази кампания, а Роб ще избере победителя.
Нели Галан е мениджър на проекта за "Емпресарио" и тя приканва всички да се хванат за ръце, да поемат дълбоко въздух и да медитират върху идеи за задачата. Омароса решава да остане на страна и да не се включи в това, защото го смята за абсолютна загуба на време. Скоро след това се отбива Тери, за да разясни на жените какво по-точно се иска от този проект.
Джийн Симънс, мениджър на проекта за "Хидра", решава да пропусне срещата с Тери и веднага да се запъти към студиото за снимки. Всеки от отбора представя своята идея за рекламата, като общото мнение е, че фокусът на рекламата трябва да е върху Леникс, а Стивън да заеме позицията на режисьор. Преди да започнат снимките, Иванка се отбива, за да чуе тяхната идея. Джийн се държи доста грубо с нея и не само я кара да чака, но и намеква, че тя може да е доносник на "Емпресарио", тъй като е жена.
"Хидра" започва снимките под строгия контрол на Стивън. Заснемането на кадрите, в които Леникс разхожда куче по улиците, предизвиква въодушевление у минувачите. За да може Стивън да заснеме последните кадри, Вини и Джийн се опитват с всички сили да задържат настрана тълпата, която приижда от всички страни, но не постигат голям успех и са принудени отново да се върнат в студиото. По-късно Джийн изпраща екипа да отпочива, докато той и Стивън монтират заснетото. Въпреки желанието на Тито да влезе при тях Стивън категорично го изгонва и остава и останалите членове на екипа в неведение за крайния вид на рекламата.
"Емпресарио" започват снимачния ден, водени от своя режисьор Нели. Тя критикува Надя за лошото изпълнение на поставените от нея задачи. В същото време Мери-Лу ръководи актьорите и ги подканва към по-естествено изпълнение. В стаята за монтаж екипът се оказва доста затруднен да избере и напасне нужните кадри. "Емпресарио" първи правят презентация пред Pedigree. След излъчването на тяхното видео Тръмп остава много доволен. Идва ред и на "Хидра". След представянето на тяхното видео Тито споделя колко е щастлив от завършения продукт. И двата отбора се чувстват сигурни, че са спечелили, но последното решение взема представителят на Pedigree. Неговото мнение е, че неоспорим победител в тази задача е отбор "Хидра". В заседателната зала Тръмп отново се среща с женския отбор и започва с упрек към Мери-Лу по отношение на лошото озвучаване на рекламата. Тръмп смята, че отборът не се е справил с нито един аспект от рекламата в сравнение с безупречното изпълнение на "Хидра". След дискутиране на отделните детайли Тръмп приканва Нели като мениджър на проекта да избере две от съотборничките си, с които да се върне обратно в заседателната зала. Нели избира Надя и Керъл. Нели споделя, че е била прекалено амбициозна и трябва да поеме отговорност за действията си. Вниманието се насочва към Надя, която по думите на Тръмп не е показала достатъчно състезателен дух. Той не вярва, че тя може да доведе отборадо победа и изрича фаталните думи "Надя, ти си уволнена".

сряда, 15 октомври 2008 04:20:18

Няма коментари: