петък, 1 май 2009 г.

Класа - 11 стр.
Новини

23% повече ентрита във второто издание на Effie

48 са заявките за участие Във втория фестивал за ефективност в рекламата Effie България 2009. Ентритата са с 23% повече от първото издание през 2007 г., съобщиха организаторите от Асоциацията на рекламните агенции АРА В четирите категории се състезават 22 фирми, 20 агенции и двама рекламодатели. Заявките, разпределени по категории, са съответно - 23 за стоки, 15 - за -услуги, 6 - за корпоративни комуникации и 4 за социална, медийна, политическа комуникация.
Призовете ще бъдат раздадени на 20 май. По преценка на журито във всяка категория се излъчват финалисти и се присъждат до 3 награди (злато, сребро и бронз). Журирането ще премине на 2 етапа. Председател на организационния комитет на фестивала е Красимир Гергов, а членове са Екатерина Тупарева, Александър Тороманов, Даниела Осиковска, Не-над Лозович, Николай Неделчев, София Пенева. Директор на събитието е изпълнителният директор на АРА Мариана Брашнарова.
БНР събира меломани на радиофестивал
Първият музикален радиофестивал "Аларма пънк джаз фест" организира БНР. От 27 април до днес концертите са посетили стотици почитатели на неконвенционалната музика, съобщиха от държавната медия. Инициативата за радиофестивала е на предаването "Аларма" на програма "Христо Ботев". Досега в проявите, освен френското дуо "Виалка Микро Оркестра", са се включили и изпълнителите от "Насекомикс", "Давид Проджект", "Осил Амук", "Дует Дборжак", 'Тортила флет" и други.
фестивалът включва и видеопрожекции, фотография, рисуване върху екран. Всяка вечер концертите бяха излъчвани по програма "Христо Ботев", а вчерашният достигна и до слушателите на предаването "фалшименто" в ефира на Радио София.
В първите минути на 2 май, след новините в полунощ - изпълненията от "Аларма пънк джаз фест" ще могат да се слушат и по регионалните радиостанции на БНР в съвместното предаване с програма "Христо Ботев" "Заедно след полунощ".

Няма коментари: