сряда, 22 октомври 2008 г.

Дизайнът води избора

Пари - B&T - 4 стр.
Дизайнът води избора



Клиентите се интересуват все повече от визията на PC, което ще притежават
Дизайнът става все по-важен при избора на лаптоп, показват тенденциите при най-новите машини на водещите производители. Най-новото от Dell например - сериите Latitude и Precision - разполагат с подсветки на клавиатурите, които освен че улесняват работата на потребителите в затъмнени помещения, са и елемент от дизайна на машината.
Hewlett-Packard представи 10 лаптопа, като водещите промени в тях бяха именно във визията и материалите, които се използват при производството им.
Една от новостите, които дебютираха тогава, беше светещото лого на HP на гърба на новите представители на серията Pavillion. Подобно на MacBook, марката и на тези лаптопи (които трябва да дебютират скоро и в България) ще се отличава лесно в тъмна стая.
Тенденции
Друга водеща тенденция на лаптоп пазара е мини-мализацията на устройствата - на размерите и съответно на функционалността им. Нетбуковете са една от водещите сили на пазара на персонални компютри, която помогна на Acer да измести HP от лидерската позиция в Европа. Всъщност самите нетбукове се видоизмениха леко и вече може да се намерят и с доста подобрена конфигурация и най-вече дизайн, имайки предвид огромното многообразие производители, които се нароиха на пазара.
Тънки
Дебелината на лаптопа също е от изключително значение, показват продуктите на големите имена в бранша. След като в началото на годината Apple представи своя MacBook Air, останалите производители също представиха свои преносими компютри, които може да се поберат в пощенски плик -пример Envy 133 на hi-end марката на HP - VooDoo.
Евтини
Най-горещата тенденция на пазара е цената. Преди около седмица Apple се принуди да пусне серия MacBook Pro, която струва под 1000 USD. Това е и отговорът на световната икономическа криза от страна на големите.
***
В цифри
999
USD струва новата серия MacBook Pro на Apple. Компанията се принуди да свали цените, за да отговори на глобалната криза
***
1.8 см е дебелината на най-тънкия лаптоп в света в момента - VooDoo Envy, който HP представи през юни т.г. в Берлин

сряда, 22 октомври 2008 04:43:26

Няма коментари: