вторник, 21 октомври 2008 г.

Yahoo съкращава 1000 работни места

Класа - 11 стр.
Yahoo съкращава 1000 работни места



В отговор на финансовият колапс
Интернет компанията Yahoo е склонна да обяви редица мерки за намаляване на разходите, включително съкращаване на над 1000 работни места, пише The Guardian. Компанията ще съобщи за мерките днес, след като оповести и отчета си за печалбите през третото тримесечие на 2008 г., твърди британското издание, цитирайки The Wall Street Journal.
Според експертите от мениджърите на Yahoo ще бъде поискано да съкратят оперативните бюджети на компанията с около 15%. Този ход е интерпретиран като ответен на влошаващата се икономика.
Интернет гигантът, който осигурява над 14 хиляди работни места по целия свят, среща трудности в дейността си, след като отказа офертата на Micro-
soft на стойност $45 млрд. В момента компанията е подложена и на регулативни проверки заради обявената сделка с Google, засягаща рекламите при търсене.
Миналата седмица Стив Балмър, главен изпълнителен директор на Microsoft, обяви, че договор между компанията му и Yahoo все още е възможен, но в момента двете страни не са в преговори.

вторник, 21 октомври 2008 03:38:31

Няма коментари: