вторник, 21 октомври 2008 г.

Плеяда от знаменитости на Фестивал на рекламодателя

Пари - 27 стр.
Плеяда от знаменитости на Фестивал на рекламодателя

Боряна НИКОЛАЕВА

Във форума ще вземат участие видни експерти от рекламния бизнес в САЩ
Oт 5 до 8 ноември в Интер Експо Център ще се проведе Фестивал на рекламодателя, организиран от SignCafe. Фестивалът е предназначен за всички, които искат да оптимизират комуникацията между клиент и рекламна агенция. Как се харчат пари за реклама и защо, колко от тях се възвръщат и дали са доволни клиентите? Какво да очакват рекламодателите от рекламните си агенции и PR комуникациите си? Възможно ли е добрите идеи в рекламата да решават проблеми на бизнеса и как? Това са основните въпроси, на които ще се търси отговор по време на фестивала.
Гости
В рекламата няма добри и лоши идеи, а идеи, които помагат на клиентите да решават бизнес проблемите си, били те повишаване на продажбите или препозициониране на бранда. Своя опит в тази насока ще сподели Ричард Уайлд - управител на училището по визуални изкуства в Ню Йорк, дало най-добрите рекламисти на Америка. Ричард и неговата съпруга ще тренират всички делегати в уъркшоп как да избягват графичните проблеми и как да взимат адекватни визуални решения за комуникация и успех в продажбата на марката. На събитието ще присъства и Саманта Дидженаро -управител на Дидженаро комюникейшънс от Ню Йорк, една от най-успелите PR агенции в САЩ. Тя ще разкрие как намира и спечелва клиенти, как комуникира с тях, как промоцира продуктите и услугите им, как избягва проблемите и как печели от това.
Иноватори
Специално място се отделя и на Тод Грант - партньор и креативен директор на Коул и Уебър, фирма от Сиатъл. Той ще разкаже как от възможно най-евтиното вино в Америка е помогнал на марката Карло Роси да спечели 12 млн. USD за 4 месеца при вложени 400 хил. USD.
За любителите на модната фотография ще се погрижи Стефано Опо - фотографът на Версаче, създал най-добрите принтове в Европа за последните две години. Стефано ще снима два дни на живо пред публика и ще прави шоу, за да сподели най-добрите си практики и защо успяват клиентите му благодарение на неговата работа.
Легенда
Така наричат Гилермо Борше - бразилеца, направил дизайна на Nike световно признат. Той е обявен за най-добрия креативен директор в света под 27 години и ще бъде специален гост на събитието.
Финансовите сайтове отбелязват рекорден бум Сайтът на Wall Street Journal е имал над 24 млн. посетители през септември, със 137% повече спрямо година по-рано Уебсайтовете за бизнес новини и пазарна информация в САЩ регистрират рекордни увеличения в трафика заради потребността на инвеститорите да разберат какви поражения ще нанесе световната финансова криза, пише Financial Times. Сайтовете за финансови новини и проучвания в САЩ отчитат ръст в посещаемостта от 30% на годишна база и от 9% на месечна база през септември, сочат данни на ComScore Media Metrix. Бумът е продължил и през октомври според Nielsen On-line, които дават за пример ръста от 55% на американската аудитория на Yahoo Finance през четирите седмици след колапса на Lehman Brothers.
Онлайн TV
Телевизионните бизнес канали регистрират силен ръст онлайн, като CNBC и Fox Business Network реализират месечни повишения съответно от 20 и 127% през септември, казват от ComScore. Броят на уникалните посетители на финансови сайтове на ден в САЩ, който през август никога не е надхвърлял 20 млн., е скочил на над 30 млн. на 29 септември.
Друг красноречив пример е CNNmoney.com с ръст в посещаемостта от 56% от август до септември според ComScore и със 77% повишение през седемте седмици до 12 октомври по данни на Nielsen.
Ръст
Сайтът на Wall Street Journal е имал над 24 млн. посетители през септември, със 137% повече спрямо година по-рано. Компанията Pearson, която е собственик на Financial Times, FT.com и Mergermarket, казва, че поделенията й за финансови новини са продължили да привличат публика предвид нестабилността на световните финансови пазари. Уникалните посетители на FT.com на месец са се увеличили с 250% спрямо миналата година.

вторник, 21 октомври 2008 00:59:23

Няма коментари: