понеделник, 18 май 2009 г.

Интернет бил за хора с над 750 лв. заплата

Труд - 8 стр.
Интернет бил за хора с над 750 лв. заплата



Интернет потребителите в България са предимно със средни към високи доходи, показва изследване на социологическата агенция „Алфа рисърч", цитирано от БТА.
Около 38 процента от пълнолетното население, или приблизително 2 429 000 души, сърфират в мрежата, сочат данните. Средно през последните години броят на интернет потребителите се увеличава с 25-30%. Те са предимно от столицата и големите градове, както и във възрастовата група до 40 години. Голяма част от новите потребители в мрежата работят в частни компании на изпълнителски позиции със средни или високи доходи, показва изследването на „Алфа Рисърч". Оказва се, че най-активните интернет маниаци са хора с доходи над 750 лева месечно.
69 на сто от младежите на възраст 18-30 г. и 60 процента от живеещите в София ползват глобалната мрежа. Висшистите също са сред основните потребители на интернет - 77 на сто от тях влизат редовно в нета. Българите използват мрежата предимно да проверят електронната си поща - 83,3 на сто, за специализирана информация -83,1 на сто, или сърфират за удоволствие, без определена цел - 71,7% от онлайн потребителите.

Няма коментари: