вторник, 19 май 2009 г.

Сергей Станишев с профил във фейсбук

Дума - 3 стр.

Сергей Станишев с профил във фейсбук

Премиерът Сергей Станишев вече има собствен профил в най-масовата световна социална интернет мрежа фейсбук. Само в България фейсбук има над един милион потребители, които могат да общуват помежду си по всяко време на денонощието от всяка точка на света. Страницата на премиера скоростно набира популярност и за броени минути приятелите на Станишев нараснаха почти до сто. В профила си министър-председателят на България може да публикува свои снимки, коментари и мнения по всички злободневни теми, както и да участва в дискусии. Премиерът кани приятелите си и на личната си фен-страница www.stanishev.bg. Какво е да си премиер, какво е да бъдеш социалист, кои са любимите му книги, песни и филми - на тези и на десетки други въпроси Станишев отговаря с откровеност и чувство за хумор. Всеки, който има конкретен въпрос към министър-председателя, може да го зададе на адреса на електронната му поща. "Пишете ми! Ще ви отговоря лично!", обещава Станишев. Тези, които се включат в диалога с премиера, имат възможността да получат бройка от книгата му "Защото сме социалисти".

В личния си блог пък лидерът на социалистите и на правителството е поместил няколко свои статии и разсъждения за политиката и за живота. От един от текстовете става ясно, че премиерът е намерил време да прочете книжката "Защото не сме социалисти", която бе издадена като контрапункт на неговата. "Не съм от тях, как Сийке" е озаглавен коментарът на Станишев по темата. "Аз съм доволен, защото моята книга постига целта си - да извади обществено-политическия диалог от хилядите 10-редни медийни публикации и да го пренесе на полето на книгата. Защото дебатът по сложни обществени и политически проблеми може да бъде полезен, аргументиран и изчерпателен само на полето на книгата", коментира премиерът.

На интернет-страницата на Сергей Станишев всеки може да участва и в кратка анкета, в която да посочи коя е каузата, за която би гласувал - стабилност, полза, отмъщение, кумир.

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

След като се провали на полето на политиката и управлението, Дмитрич се опитва да се изяви поне на друга нива: на писането. Понеже съм от този занаят мога още отсега да му кажа: не става и за тази работа. Тя е по-трудна и от управлението, пък се иска и призвание. нека да се върне към изучаването на униформите на Червената армия, там изглежда има перспективи...

Анонимен каза...

babneимоята фамилия е станишев следвали да имеме роднинска връска.да родови братовчити.тази фамилия е на българи от вардаска македония.пардон г-н грънчачаров оди до правиш грънци.знам защо наричате станишев дмитрич.малко babneот вардарска македония от енежевар.дар сега яница и от кукущ.неговата фамилия със сигурност са са дошли от кукуш.станишев не можетели да дмените дмитрич с българското димитров.