сряда, 20 май 2009 г.

Microsoft инвестира още

Пари - 20 стр.
Microsoft инвестира още

Христо ЛАСКОВ

Софтуерният гигант Microsoft ще инвестира нови 800 млн. USD в българското образование за следващите 4 години. Това каза за в. Пари управляващият директор на компанията за България Огнян Киряков. В средата на седмицата Microsoft отпразнува 10 години присъствие у нас. Досега са инвестирани над 1.5 млн. USD в страната ни само по 2 направленияобразование (1 млн. USD по програмата Партньори в познанието за периода 2003-2008 г.) и още 500 хил. USD в социални проекти (телецентрове, изграждани съвместно с Държавната агенция за информационни технологии и съобщения). При откриването на офиса през 1999 г. в Microsoft България работят 5 души. В момента работят 50. Можем само да си пожелаем да продължим да се развиваме със същите темпове, коментира Киряков. Партньорите на компанията у нас са над 800
компании, като най-новото направление на развитието на гиганта е OEM дистрибуция (дистрибуция на продукти за производители на оборудване). Преди седмица софтуерният гигант подписа договор с българското представителство на Асбис, които ще предлагат Windows, Office и други продукти на компанията. До края на годината се очакват още такива споразумения. Microsoft България се доказа като едно от подразделенията на компанията в Централна и Източна Европа с постоянен ръст, твърди Киряков.
Според него следващата година на българския пазар ще се предлага новата операционна система Windows 7 (която най-вероятно ще се появи още по коледните празници на 2009 г.), мобилна операционна система Windows Mobile 7, нов офис пакет, нови услуги в областта и още много други.

Няма коментари: