четвъртък, 10 юли 2008 г.

С активен пиар София си лъскала имиджа пред ЕС

Труд - 29 стр.
С активен пиар София си лъскала имиджа пред ЕСВИЕНА - София упражнява пиар натиск върху ЕС и лъска имиджа си с помощта на САЩ, писа австрийският в. „Ди Пресе" вчера, предаде кореспондентката ни Йорданка Христозова-Вайс.
„Политическото ръководство на страната трепери като заек пред змия заради очаквания на 23 юли доклад на ЕС. Дали Еврокомисията ще ореже финансовите средства за балканската страна или само ще я предупреди?", пита авторът Франк Щир.
Според него, за да се представи по-добре пред Брюксел, българското правителство започнало по-професионален пиар.
Първият успех била статията „Без санкции за България - правителството иска да пребори корупцията" във в. „Вашингтон таймс". Автор е директорката на Американския център за демокрация (АЦД) Рейчъл Еренфелд.
Пиар машината се въртяла и вътре в страната. „България да вземе пример за кураж от премиера си", зове Еренфелд в български всекидневник.,Ди Пресе" сочи, че тя е била у нас по покана на премиера. Разходите за хотел, автомобил и преводач били за сметка на правителството. „Не евтино, но ефективно гостуване", завършва текстът в австрийския ежедневник.

четвъртък, 10 юли 2008 05:38:36

Няма коментари: