събота, 10 януари 2009 г.

bTV иска сериала на Трифонов

Стандарт - 19 стр.
bTV иска сериала на Трифонов



След като "Забранена любов" по Нова телевизия събра овациите на зрителите и те буквално потрошиха телефоните, за да искат продължение, bTV също търси сериал с родни артисти. Медията е заложила на няколко варианта, които вероятно ще тръгнат през пролетта.
Първият от тях е българската версия на "Женени с деца", чиито права телевизията е откупила неотдавна. Преди да стартира по канала на Мърдок обаче, сценаристи ще преобразят ситкома съобразно българските условия, така че да е близо до родната действителност. Едва след това ще бъде обявен кастинг за актьори, които да заместят популярните в цял свят Кристина Апългейт, Кати Сагал, Ед О'Нийл и Дейвид Фостино. Засега в публичното пространство се въртят имената на Мария Сапунджиева, Ернестина Шинова, Кръстьо Лафазанов, Павел Попандов. Възможно било обаче да се заложи и на напълно непознати на широката публика театрални актьори, които да пробият именно с този сериал. В момента се преговаря с продуцентите на "Сървайвър" "Дрийм тийм", които евентуално да застанат зад проекта. Запознати припомнят, че Би Ти Ви вече е правила нещо подобно с "Тя и той" - също международен формат, чиито български лица станаха Стефания Колева и Юлиан Вергов.
Отделно от това bTV ще търси и чисто български вариант за собствен комедиен сериал, който не е заимстван от международните стандарти. Една от версиите е, че ще преговаря със Слави Трифонов за превръщането на "Къде е батко" в ситком с много епизоди. От "Шоуто на Слави" не отрекоха, че търсят подобна възможност и сценаристите им са готови да пуснат по-дълъг сериал, ако телевизията се заинтересува. В момента те са заснели 3-4 серии, които ще вървят всеки понеделник и представляват нещо като мостра за посоката, в която ще се развива действието в ситкома. От bTV заявиха, че ще търсят и други предложения от родни сценаристи, преди да решат окончателно на кого да заложат.

Няма коментари: