вторник, 10 февруари 2009 г.

3 милиона българи вече в нета, протести почват от форумите

24 Часа - 18 стр.
3 милиона българи вече в нета, протести почват от форумите



По последни данни около три милиона българи имат достъп до интернет, като средната възраст на тези потребители вече е 29-30 години. Това каза доц. Орлин Спасов, ръководител на катедрата Радио и телевизия във факултета по журналистика и масова комуникация на СУ на кръглата маса Гпасът на младите.bg, организирана от евродепутата Метин Казак.
Доц. Спасов уточни, че 60 на сто от потребителите на интернет у нас са съсредоточени в петте големи града. Той отбеляза, че под понятието "млади хора" не бива да се разбират само студентите, а българите от 18- до 35-годишна възраст.
В днешното информационно общество все повече се говори за живот без старост, много от българите на средна възраст ходят облечени като младите хора и използват техния жаргон, каза доц. Спасов.
Според него тези промени все повече са характерни и за потребителите на интернет, които вече не са само предимно млади хора.
Доц. Спасов отбеляза, че е много добре, че у нас има сега серия от сериозни дискусии по темата за интернет след гражданските протести през януари.
Преподавателят от СУ постави и въпроса откъде в интернет се зародиха тези протести. Той посочи, че в публичното пространство имало три версии -от "Шоуто на Слави", от форума bgmama или от социалната мрежа Facebook.

Няма коментари: