понеделник, 1 юни 2009 г.

Паднал, като награждавали другото племе

24 Часа - 16 стр.
Паднал, като награждавали другото племе



Нончо Воденичаров е починал след като отборът му е загубил надпреварата при катеренето по въжени стълби. И по време на награждаването на другото племе кметът на Раднево бил покосен от масивен инфаркт. Д-р Николай Нейков се е борил за живота му, но смъртта се оказала по-силна, каза говорителката на БТВ Константина Маркова.
Веднага, след като в събота сутринта научава за инцидента, ръководството на БТВ тръгва за Раднево да уведоми близките на Нончо. Той нямал оплаквания преди това. А и участниците задължително се преглеждали по два пъти преди всяка игра. Това са изискванията в т.нар. Библия на формата, която е неотменимо условие на играта, поясни още Маркова. При лекарските прегледи него ден всичко е било наред с кмета на Раднево.
Тялото му вече пътувало към България. Нончо няма да бъде заменен с друг и в "Сървайвър" остават 23-ма. Състезанието е преустановено и с участниците работят психолози. Кога ще свършат снимките и как ще продължи "Сървайвър", ще се решава тепърва заедно с компанията лицензодател "Кастауей".
Поради лоши метеорологични условия на филипините комуникацията с екипа е изключително трудна. "Поради буря почти нямаме връзка нито по телефона, нито чрез Интернет. Получаваме информация на час по лъжичка", каза Константина Маркова.
Това е трети случай в световната практика на шоуто. Веднъж един от участниците се е удавил. Във втория случай умира един от операторите на формата. Първият сезон на "Сървайвър" също бе белязан от трагичен инцидент. На финала,излъчван на живо, от НДК почина бащата на един от участниците - Андрей.

Няма коментари: