сряда, 25 февруари 2009 г.

Спират политиката в ТВ2

Стандарт - 24 стр.
Спират политиката в ТВ2



След като тактично посочиха вратата на проф. Юлиян Вучков и Кристина Патрашкова, в ТВ2 спряха и политиканстването в ефира. Управата на медията свали предаването "Пирамида", където известни общественици бистреха политиката в държавата. От март ТВ2 тотално сменя концепцията си и ще заложи предимно на хитови филми, сериали, забавление и футбол. Шефът на "Пирамида" Стойчо Керев обаче остава като главен продуцент на медията, като сега основно ще се занимава с новото риалити "Размяна на съпруги" в бг вариант, което трябва да тръгне до месец.
Собствениците на ТВ2 предпочетоха да извадят пари за нова програмна схема, която зрителите ще видят още в понеделник. Медията сключи сделка със "Сони пикчърс" и ще радва аудиторията с много хитови филми. В същото време стана ясно, че се водят преговори и с друга голяма филмова компания.
Всички останали български предавания, сред които и шоуто на Азис, ще продължат да се излъчват в обичайното време. Телевизията разработва и няколко нови продукции.
В понеделник филмовите маниаци ще залепнат пред екрана с една от най-успешната теленовели в Европа - "Циганско сърце", в която се леят приказки за любовта и страстта. Драмата се подсилва от любовта между циганин и милионерска щерка, които трябва да преминат през много препятствия. Другият хитов сериал е "Доня Барбара", теленовела по едноименната книга на известния венецуелски писател Ромуло Гайегос.
Другата голяма изненада са 36 филмови заглавия с холивудски звезди. Сред тях са "Шивачът от Панама" с Пиърс Броснан и Джейми Лий Къртис, "Имението Хауърдс Енд" с Ема Томпсън и Антъни Хопкинс. Ще видим и режисьорския дебют на Джони Деп с "Вождът". Другите хитови заглавия са "Достатъчно" с Дженифър Лопес, "Като рицарите" с Хийт Леджър, "Бързата работа" с Матю Пери и Салма Хайек, "Нежно и приглушено" с Ума Търман, Шон Пен и Уди Алън.

Няма коментари: