петък, 27 февруари 2009 г.

IT секторът не е засегнат от глобалната икономика

Класа - 25 стр.
IT секторът не е засегнат от глобалната икономика



"Спиди Hem" е един от Водещите доставчици на Високоскоростен Интернет,VoIР услуги, както и услуги с добавена стойност на територията на град София. Създадена през 2004 г., компанията работи както с корпоративни клиенти, така и с крайни потребители. Осигурявайки денонощна поддръжка, пълно оптично покритие в София, както и най-ново поколение оборудване на Cisco Systems, операторът за кратко време се налага над конкуренцията.
Говорим си със Страхил Иванов, изп. Директор на "Спиди Hem" АЛ за пазарната сиуация в момента, за новите IT технологии и тенденции.
Каква е тенденцията за развиване на IT пазара в България?
През последните години тенденцията за развиване на IT пазара в България определено е възходяща. В момента навлизат множество нови услуги, но тяхното проникването е все още няколко пъти по-бавно от това в европейските страни. Самият пазар е много сегментирай и това дава възможност за консолидация и предлагане на високо качество поради голямата конкуренция.
Оказва ли световната кризата отражение на този сектор?
В момента нашият сектор не е засегнат от състоянието на глобалната икономика. Хората възприемат интернет и телекомуникационните услуги като необходимост. Практически нашите приходи продължават да се покачват - не очакваме да се забави ръста.
Какъв тип продукти са най-търсени на пазара у нас?
Продължава да нараства търсенето на широколентов Интернет и LAN компаниите, като "Спиди Hem" успява да отговаря на това търсене. Смятам, че VoIP пазарът също е с повишено търсене, но изглежда, че много потребители все още не могат да осъзнаят потенциала му, докато при
бизнес клиентите VoIP вече е водеща тенденция. Широколентовият интернет ще става все по-предпочитан, заради възможността за видео стрийминг, игрите в мрежа и други приложения, които изискват капацитет.
Как се развива надпреварата между компютърните производители?
Моите наблюдения са, че определено има тенденция за ръст на продажбите на преносими PC, за миналата година те се доближиха до броя на продадените стационарни. Какво е важното в този бранш, за да си лидер на пазара?
Високото качество, бързата реакция, собствената инфраструктура, голямата гама от услуги.
Какво е новото, с което ще зарадвате клиентите си?
"Спиди Hem" инвестира много, за да може да гарантира високо качество на своите услуги и да развива целия спектър от модерни комуникации, включително глас, видео и данни. От месец март ще предложим на своите клиенти едно разширено портфолио, включващо цифрова интерактивна телевизия, хостинг, колокация, поддръжка на клиентски мрежи, оборудване и софтуер.

Няма коментари: