четвъртък, 26 февруари 2009 г.

ЕС настоява Windows да включва конкурентни браузери

News.bg - Технологии
ЕС настоява Windows да включва конкурентни браузериЕвропейската комисия е на прага на решение да накара Microsoft да включи конкурентни браузери в операционната система Windows.
Ако това се случи, то ще потвърди, че Комисията планира безпощадно да накаже компанията за това, което регулаторите наричат десетилетие нелегална дейност в ущърб на конкуренцията, пише IDG.BG, като се позовава на информация от Internet News.
Неотдавна самата Microsoft предложи подобна възможност.
Сега идеята изглежда повече като голяма вероятност.
Европейската комисия изчаква Microsoft да отговори и да подаде своята заявка за изслушване. Все още предстои окончателното решение по въпроса.
Нели Крьоос, еврокомисар по конкуренцията, най-вероятно ще настоява и браузери, които не са на Microsoft, да бъдат включени във версията на Windows, която се доставя в Европа, наравно с Internet Explorer (IE).
В изявление от миналия месец ЕК твърди, че "обвързването на Internet Explorer с операционната система Windows вреди на конкуренцията между уеб-браузерите, подкопава иновативността и в крайна сметка намалява възможностите за избор пред потребителя".

Няма коментари: