сряда, 25 февруари 2009 г.

СЕМ пита откъде са парите в медиите

24 Часа - 4 стр.
СЕМ пита откъде са парите в медиите

Паола ХЮСЕИН

Откъде идват парите във всяко радио и телевизия през последните три години, иска да знае СЕМ. Който не каже и не подаде нужните документи в едномесечен срок - до 24 март, ще бъде спрян.
Има ли тапия за капитала, медията ще бъде вписана в публичен регистър, какъвто се изисква след промените в медийния закон.
Операторите трябва да покажат също заверен финансов отчет, както и документи за структурата на капитала и разпределението на собствеността в него. СЕМ иска удостоверение за актуално състояние и списък на медийните предприятия, в които операторът е акционер или съдружник.1
Липсата на който и да е документ ще доведе до заличаване от регистъра, каза Мария Стефанова, член на СЕМ. Промените в медийния закон влязоха в сила от днес, което накара съветът да заработи на бързи обороти. Той трябва да издаде в 14-дневен срок и цифрови лицензи на ефирните Би Ти Ви, Нова тв и ТВ 2. Предстоят преговори с тези медии, в които трябва да се уточнят програмите им - по колко часа новини, филми и забава да има. СЕМ прати днес писмо до Нова тв да даде право на отговор на Кеворк Кеворкян. Той писал до съвета, тъй като искал 7 мин отговор в „Здравей, България".

Няма коментари: