събота, 30 август 2008 г.

62 агенции ще се състезават на Рекламиадата в Албена

Поглед - 13 стр.
62 агенции ще се състезават на Рекламиадата в Албена



62 агенции ще се състезават на Фестивала на Асоциацията на рекламните агенции Рекламиада 2008 в курорта Албена от 3 до 6 септември. Най-много заявки - по 39, са подали New Moment New Ideas Company и Publicis MARC Group. Трети са Ogilvy & Mather Sofia c 35 предложения, следвани от Noble Graphics Creative Studio -33, и Си Ей Ес - 30.
В Ton 10 на подадените заявки влизат още Euro RSCG Sofia (28), Leo Burnett Sofia (23), McCann Erickson Sofia (23), ДДБ София (21) и vpr advertising (18).
Тази година най-голяма е конкуренцията в категория „Out of Home" (външна, вътрешна, транспортна реклама, плакати и free cards), където има 91 заявки. Общо 88 са заявките в пресрекламата, а в телевизионната и кинорекламата сили ще премерят общо 62 предложения, като тя е разделена на три отделни категории (телевизионна - стоки, телевизионна - услуги и телевизионна - социална, медийна и политическа). В категория „Дизай н" (календар, материали за директен маркетинг, брошури, стикери, листовки, продуктови каталози и други) ще се състезават 58 заявки. По 34 са в категориите „Интернет реклама", „Креативно използване на традиционна медия", а в радиорекламата и корпоративната идентичност предложенията са по 30. За първи път тази година има две журита. Едно е за криейтив категориите, а другото - за медийните категории (креативно използване на традиционна медия, нова медия и медийна кампания). Във второто жури влизат мениджъри на медия агенции и медия шопове, медия планьори и т.н. Церемонията по награждаването на медийните категории ще бъде отделна, в петък вечерта. Наградите в останалите категории ще бъдат връчени по традиция в събота.
събота, 30 август 2008 05:23:28

Няма коментари: