вторник, 26 август 2008 г.

Интернет гиганти предлагат нова телевизионна услуга

Пари - 25 стр.
Интернет гиганти предлагат нова телевизионна услуга

Христиана ДИМИТРОВА

Widget Channel ще позволи на зрителите да пращат имейли и да търгуват с акции
Всички, ангажирани в сферата на медийния пазар и новите технологии, отдавна следят с интерес промените, които настъпват в дигитализирания свят. В последно време интернет и компютрите все по-често изместват телевизора и печелят всеки ден нови почитатели. За да не се превърне малкият екран у дома в антика, големите компании на пазара чертаят нови планове за неговата съдба. Процесорният гигант Intel подписа сделка с Yahoo, която има за цел да подобри начина, по който хората използват своите телевизори.
Иновация
Сътрудничеството между двете компании ще доведе до създаване на услугата Widget Channel. Чрез нея зрителите ще могат да изпращат имейли на приятели, да търгуват с акции или да проверяват прогнозата за времето. Всичко това ще се осъществява, докато в същото време те гледат различни телевизионни програми. Базираните на интернет услуги ще работят благодарение на нова група от интелски чипове, разработени специално за свързани с мрежата устройства. Този амбициозен проект бяга от идеята за персонален компютър в телевизора, а иска да предостави нещо ново и уникално на пазара. Каналът Widget Channel се появява под формата на тънка лента в долния край на екрана. Той включва неща като прогноза за времето, цени на акции, новини, спорт и уебсайта за споделяне на снимки Flickr. Тънката лента може да бъде разширявана или използвана като страничен бар в лявата страна на екрана, без да закрива предаването, което се гледа в момента.
Тенденции
Този проект се очаква да въздейства силно върху рекламния сектор с утвърждаването на телевизията като най-желано място за реклама. Компанията очаква общите приходи от мрежата да се удвоят през следващите 4 години на 51.1 млрд. USD. Intel разработва и специална система Canmore, която ще бъде внедрена в един чип, предназначен за пазара на свързаната с интернет потребителска електроника. Гиганти като Sony, Toshiba, Samsung и Motorola вече са проявили интерес към процесора Canmore.
***
Текст под снимка
сътрудничеството между Yahoo и Intel ще доведе до създаване на услугата Widget Channel

вторник, 26 август 2008 03:11:32

Няма коментари: