вторник, 26 август 2008 г.

Нико Тупарев прави 8 супер предавания в 4 телевизии

Марица - Хасково - 28 стр.
Нико Тупарев прави 8 супер предавания в 4 телевизии

Нина РУМЕНОВА

„Dancing Stars" по bTV от есента, в праймтайм с 12 личности
Old School Productions" е името на новата стара продуцентска компания на Нико Тупарев. Очаква се през новия сезон компанията да продуцира самостоятелни и в копродукция осем предавания в родния ефир, между които ще са и стъпващите за първи път в България „Dancing Stars" („Dancing with the stars по лиценз на BBC) и „Хванати в изневяра" (с оригинално заглавие „Cheaters"), както и разработените от екипа на компанията дневно ток шоу „Четири жени", късно вечерно шоу, чието име и концепция все още се пазят в тайна.
За момента продуцентската компания ще работи с 4 от водещите телевизии в България - bTV, БНТ, TV2 и Диема. Така, с ново име и опитен стар екип, Old School е компанията, която ще продуцира в най-много медии. Предаванията на Old School Productions ще се излъчват в праймтайма, като очакванията за успеха на „Dancing Stars", което ще се излъчва по bTV, са много високи. Най-рано в ефир ще се появи „Хванати в изневяра" по Диема, а от октомври по БНТ ще започне риалити проектът „Животът на другите".
Всички ключови фигури в Old School Productions са работели с Нико и в SIA Advertising. Сред тях са главният редактор Ники Николов, главният режисьор Николай
Пенчев. Това са хората, които основно стоят зад успеха на „Вкусно", „Джубокс", „Стани богат", „Сделка или не", досегашните сезони на
„Big Brother". На тях разчитам и днес, казва Никола Тупарев.
Именно приемствеността и опитът, на който залагат в Old School Productions, са причината за избора на име на компанията. Друга е и философията на новата фирма - в Old School на първо място ще стои интересът на предаването, след това интересът на екипа и най-накрая - този на медията. Само ако следваш тази линия, е възможно едновременно да си лидер на пазара и продукцията ти да е наистина качествена, казва Нико Тупарев.
Водещите предаванията, които ще гледаме през новия сезон, са познатите и обичани Ути, Ники Кънчев, Део и Митко Павлов, Марта Вачкова, Азис, Катето Евро и Мария Силвестър, както и водещите „Dancing Stars" и „Хванати в изневяра", чиито имена засега продуцентите не споменават. Тайна са и имената на четирите изключително популярни жени, които ще се изявят като водещи в дневно ток шоу „4 жени" в ефира на bTV. Така че със. сигурност предстои раждането на нови звезди в българския ефир.
Вече са избрани професионалните танцьори за новия мащабен проект на bTV -„Dancing Stars", които тази есен ще обучават 12 популярните личности в изкуството на танца. Изборът на кандидатите продължи повече от месец, като екипът на предаването отправи покани към най-добрите български танцьори. Част от тях живеят и работят извън България от години, но се чърнаха специално за срещата с продуцентите. При избора си екипът на шоуто се довери и на експертното мнение на чужди специалисти в областта на състезателните танци.
Между одобрените професионалисти има двойка, петкратен републикански шампион по състезателни танци, която от години работи в Италия, роднина на известен политик и 14-кратен шампион на България по латино танци. Един от одобрените танцьори и в момента реализира проекти в САЩ, където работи заедно с известния хореограф Марк Балас. Тази година Марк Балас и олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Кристи Ямагучи спечелиха шестия сезон на Dancing with the Stars в Америка. Балас вече е обещал да подкрепя колегите си, които ще участват в първия сезон Dancing Stars.
Предстои кастинг, на който ще се явят звездите, които искат да танцуват в ефира на bTV. До момента интерес към предаването са проявили известни лица от областта на политиката, спорта, театъра и музикалната сцена.
Вече се изгражда и внушителният декор на шоуто, който ще отговаря на всички изисквания на лицензодателя BBC. Екипът на предаването разкри, че това ще бъде изключително мащабен и пищен, но стилен проект, подкрепен с много осветление. Дансингът ще бъде с размери 14 х 9,2 метра и с бляскаво покритие, подходящо за истински звезди. Костюмите, с които ще танцуват участниците, са изработени по модели, използвани в шоуто извън България. Между тях има образци на дизайнери от световната модна сцена като Жан Пол Готие и Валентино.
***
Текст под снимка
Всички ключови фигури в Old School Productions са работели с Нико и в SIA Advertising. Сред тях са славният редактор Ники Николов, главният режисьор Николай Пенчев. Това са хората, които основно стоят sag успеха на „Вкусно", "Джубокс", „Стани вогат, „Сделка или не", досегашните сезони на „Big Brother".
23.08.2008

вторник, 26 август 2008 04:04:50

Няма коментари: