петък, 29 август 2008 г.

Институцията "Интернет"

Политика - 28 стр.
Институцията "Интернет"

Виктория ВИКТОРОВА

Замогваме с реклами, поддръжка на страници и разпродажби
Интернет отдавна не е само информационен източник. В Мрежата всеки взима участие но най-различни начини. Креативността и талантът обаче започват да се ценят все повече във виртуалното пространство и поради тази причина изникват неизмерим брой конкурси на всякаква тематика и с всевъзможни награди.
Krosov.hit.bg е сред сайтовете, които имат предупреждение с червени букви: "Поради многото сайтове от такъв тип, които обещават милиони на хората, се почувствах длъжен да ви кажа, че тук няма да станете милионери, просто може да добавите някой друг лев към месечните си доходи." Иначе съветите в него са подробно и изчерпателно написани: "Един от начините за печелене на пари от Интернет са така наречените ptr сайтове или сайтовете за кликане. Интернет е най-добрата среда за реклама. Има рекламодатели, които дават пари на компании-посредници, за да ви пращат реклами. Начините, по които техните реклами стигат до нас, са много. Този, който ви предлагам, е най-неангажиращ, отнема толкова време, колкото сами пожелаете, и можете да го правите, когато ви е удобно. Можете да отделите половин час на ден, може и два, може и повече - зависи колко сериозно се отнасяте към възможността да печелите по този начин. В случая рекламата идва при вас под формата на и-мейл или банер, който съдържа линк към самата реклама. Тя се отваря в отделен прозорец. От вас се иска тази реклама да е отворена за известно време, например 15 секунди, след изтичането на които ви дават примерно 0,25 цента или 1 points (точки). Рекламата трябва да е отворена, но прозорецът не е нужно да е активен, т. е. вие може да го минимализирате и през това време да правите нещо друго. С така наречените точки може да рекламирате свои сайтове, или този сайт, в който сте ги получили за набиране на реферали (referrals). Това са хора, които вие сте изпратили да работят към този сайт. За да получите сумата, която сте заработили, е необходимо да имате банкова сметка (тя е напълно безплатна). Разбира се, има и сайтове, които не плащат - те се означават като SCAM - мошеници. Повечето РТС сайтове разполагат и с paid to click секция, в тази секция има банери, които ви дават центове когато ги кликате.
Алтернатива
Другият начин да печелите са така наречените сърф-барове. Това са сайтове, които ви предлагат да си инсталирате рекламно пано на компютъра. Тук не кликате по банери или линкове - единственото, което се иска от вас, е, докато сърфирате в интернет, да пускате. Размерът на паното е различен за всеки сайт, от 2 кв. см до размера на банер. Третият начин за изкарване на пари от Интернет е само за сериозни и упорити хора, готови наистина да се занимават със сериозен и доходен бизнес. Става въпрос за FOREX. Тук няма да минете само с кликане: ще трябва да положите сериозни усилия, за да навлезете в света на виртуалната валутна борса. Предимствата на този вид търговия са, че всичко зависи единствено и само от вас; работите от компютъра вкъщи и може с минимални средства да постигнете големи печалби; нямате шеф, който да ви казва какво да правите, и сами определяте работното си време. Но ще трябва да научите доста нови неща и да бъдете постоянни в изучаването на този вид Интернет бизнес.
Един от най-известните хора в Интернет пространството е Апостол Апостолов. Той има издадена книга, в която подробно е описано как се печели от Мрежата, както и десетки сайтове със същото съдържание. Основната му страница е ludipari.coM. Големи червени букви посрещат посетителя. Посланието гласи:" Как да започнем успешен бизнес в Интернет и да печелим добри пари от него. Открийте професионалните тайни на най-големите експерти". Из цялата страница са разхвърляни цитати на хора, докоснали се до съветите на Апостолов. " Благодаря на Бога, че срещнах Апостол Апостолов. Бях чувала много за печалби и бизнес в Мрежата, но аз прерових цялото българско Интернет пространство и не открих нищо, което да има някаква практическа стойност за мен. Срещата ми с Апостол Апостолов обаче промени целия ми живот. От курса и семинарите му, от индивидуалните занимания, които той проведе с мен, разбрах как се печелят сериозни пари от Мрежата. Мисля, че той е един истински феномен. ..", пише жена на име Беатриче Григорова.
Други
Други сайтове, съветващи как да забогатеем, са work-for-Money.hit.bg, otka4en.hit.bg, pariotinternet.start.bg, pe4elipari.googlepages. сом, pari-ot-internet.coM, маке-business.info, mternet-dohodi.coM и т. н.
Голяма част от възможностите за онлайн печалба идват от професии като модератори или администратор на сайт или форум, както и всякакви поддръжки на уеб-страници.
Сред най-интересните начини за допълнителни доходи са разпродажбите, които лесно се правят през aukro.bg. Сайтът е доста изпипан и се посещава от много хора. В него хиляди потребители продават нови и упогребявани вещи. Всеки ден се осъществяват много сделки и се срещат уникални стоки. В Aukro можете да продавате неща, които вече не използвате. Можете също така да започнете свой собствен бизнес. Всеки месец страниците на Aukro се посещават от няколко милиона потребители - това го прави огромен пазар, където можете да се срещнете с купувачи от цялата страна. За да продавате, трябва да се регистрирате и да активирате акаунта си.
***
Текст под снимка
Сайтовете със съвети обещават сериозно замогване.

петък, 29 август 2008 05:59:14

Няма коментари: