петък, 29 август 2008 г.

Рекламният бос Красимир Гергов взе и спирките в Дупница

Bgfactor.org - У нас
Рекламният бос Красимир Гергов взе и спирките в Дупница



Медийният магнат Красимир Гергов стъпи и в Дупница, след като вчера неговата компания “Нюз аутдор-България”, която е част от “Болкан нюз корпорейшън”, спечели под наем за 5 г. на конкурс 15 автобусни спирки. Красимир Гергов не дойде лично, за да представи офертата си, а изпрати като свой представител Виолета Балдина. Тя предложи оферта за инвестиции в общината в размер на 900 000 лева. От тях 417 хил. ще бъдат вложени в изграждането на навесите на автобусните спирки, поставянето на информационните табели и малките търговски обекти. 240 000 е готова да вложи компанията за реклама на община Дупница и още 180 000 за пиар материали в различни печатни и електронни издания. Дарение от 18 бона ще бъде направено за купуване на учебници и помагала за училищата в общината, а 6000 лева ще бъдат вложени за изграждане на детска площадка. Компанията предложи месечен наем за 15-те обекта в размер на 1680 лева, като първоначално определената сума от Общинския съвет бе в размер на 1395 лева.
Компанията е правила по този модел и автобусните спирки в София, Варна и Пловдив.
Дупничани коментират, че с тази стъпка Красимир Гергов си осигурява бизнес присъствие в района, чиято по-далечна цел е изграждането на голф игрище в имотите над парк “Рила”. Помолен да хвърли повече светлина върху бъдещите намерения на медийния магнат за изграждане на голф игрище в района, кметът на Дупница Атанас Янев заяви: ”Знаете каква е нашата практика, когато нещо стане факт, тогава коментираме.”
Името на Красимир Гергов нашумя през последните седмици с продажбата на ТВ 2 и спортната Ринг ТВ за 172 млн. долара. Той е известен медиен бос, рекламен монополист, който е планирал изграждането на 40 голф игрища в страната и е председател на голф асоциацията.
Красимир Гергов притежава рекламна агенция „Крес“, „Финлаб“ ЕООД, „Номина“ АД, „К консултинг“ ЕАД, „Корект - С“ ЕООД, „Айриш пъбс лимитед“ ЕООД, „НПС“ ЕООД, „Голф клуб“ ЕООД (Голф игрище в с. Равно поле, общ. Елин Пелин), „Професионална голф асоциация - професионален спортен клуб“ АД, „Южен голф“ АД. Участва като собственик в: „Медиа маркет“ АД, „Парк плакат“ ООД, „Войс медиа“ ООД, „Пиеро - 97“ АД, „Център по маркетинг мениджмънт“ АД. Консултант е на “Болкан нюз корпорейшън” — фирмата, собственик на bTV, GTV, FoxLife и други. Притежава и радиата Z-Rock, N-Joy и Jazz FM.
28.08.2008 г.

петък, 29 август 2008 00:01:00

Няма коментари: