събота, 9 май 2009 г.

Веско Топалов е лице на кампанията "Светът е наш. Ти си на ход"

БГНЕС - България
Веско Топалов е лице на кампанията "Светът е наш. Ти си на ход"



Бившият световен шампион по шахмат Веселин Топалов е лице на Глобалната кампания на Червения кръст и Червения полумесец "Светът е наш. Ти си на ход”, предаде репортер на БГНЕС.
Стартът на кампанията бе даден пред дипломати, журналисти и гости, а гросмайстор Топалов направи своя първи ход. "С това начинание изиграх един от най-агресивните ходове в живота си и се надявам тази благородна кампания да има голям успех", заяви Топалов. Водачът в световната ранглиста пристигна в България вчера, за да вземе участие в поредното, четвърто издание на супертурнира по шахмат "М-тел Мастърс 2009". Кампанията "Светът е наш. Ти си на ход" се появява като общ призив за действие от страна на Международната федерация на червения кръст и Червения полумесец, на Международния комитет на Червения кръст и на цялото червенокръстко движение. Целта на кампанията е да ангажира в най-голяма степен обществото в подкрепа и подобряване на живота на уязвимите хора. Това е възможност за Движението да обедини силите си около водещите хуманитарни предизвикателства на съвремието и да насърчи всеки човек да направи добро дело, да "даде своя ход", за да стане светът едно по-добро място за живеене. Кампанията ще припомни, че червенокръсткото движение е нещо повече от сбор от национални дружества и управляващи органи и е необходимо Червеният кръст да затвърди ролята си на партньор на обществото и социалните структури. Настоящата кампания също така има за цел да популяризира културата на превенцията и да се даде възможност на хората сами да защитават своите семейства и своето бъдеще.
Ключовите послания на кампанията са:
- Всеки може да допринесе, за да направим света по-добър
- Червеният кръст е движение с мрежа от милиони доброволци
- Едно движение може да промени света
- Червеният кръст е в готовност
- Малки действия - големи промени;
На днешната пресконференция Информационна агенция БГНЕС и още 13 национални медии и журналисти получиха награди за дългогодишно ползотворно сътрудничество с БЧК. БГНЕС получи и диплом за активното отразяване на дейността и проявите на БЧК през 2008 г. /БГНЕС

Няма коментари: