събота, 13 юни 2009 г.

„Майкрософт" вади „Екеплорър" от новата версия на „Уиндоус"

24 Часа - 39 стр.
„Майкрософт" вади „Екеплорър" от новата версия на „Уиндоус"



Майкрософт" ще продава в страните от Европейския съюз новата си операционна система „Уиндоус 7" (Windows 7) без браузъра „Интернет екеплорър" (Internet Explorer), предадоха световните агенции. Решението на „Майкрософт" е взето в отговор на критиките на регулаторните органи от ЕС. Те започнаха разследване, за да разберат дали прибавянето на браузъра към операционната система нарушава европейското антимонополно законодателство. .Предвид висящата съдебна процедура ние решихме, вместо да включим „Интернет екеплорър" в „Уиндоус 7" в Европа, да го предлагаме отделно и с улеснено инсталиране както за производителите, така и за потребителите", се посочва в съобщение на „Майкрософт". „Това означава, че компютърните производители и потребители ще имат свободата да инсталират „Интернет екеплорър" на „Уиндоус 7" или да не го правят, както предпочитат", се допълва в съобщението.
Очаква се „Уиндоус 7" да бъде на пазара на 22 октомври. По ирония на съдбата „Майкрософт" прави тези промени, докато конкурентните компании „Файърфокс" (Ffrefox), „Епъл сафари" (Apple Safari) и „Гугъл кроум" (Google Chrome) подкопават някога неоспоримото ли-дерство на „Интернет екеплорър", отбелязва ДПА,
Европейската комисия реагира хладно на решението на „Майкрософт" да извади „Интернет екеплорър" от новата версия на „Уиндоус". която ще се продава в Европа. Според комисията това предоставя по-малък избор на потребителите, а не по-голям.

Няма коментари: