неделя, 11 май 2008 г.

Умни и заможни сърфират в Интернет

Телеграф - 5 стр.
Умни и заможни сърфират в Интернет

Всеки 5-и потребител печели над 1000 лв. месечно
Средностатистическият интернет потребител у нас е добре образован, живее в голям град и печели сносни пари.
Това сочи прясно изследване на "Нилсен онлайн", което си е поставило за цел да изгради профила на сърфиращите в глобалната мрежа българи.
Резултатите, базирани на посещенията в 150 сайта, показали, че всеки пети потребител има месечен доход над 1000 лева. Частта на високо образованите (бакалавър, магистър, доктор) пък е 3 пъти над средната за страната. 60 на сто от всички посетители в наблюдаваните сайтове са на възраст 18-35 г., по равно мъже и жени. Около 2000 от общо 30 000 души, попълнили анкетата, са мениджърите на високо и средно равнище.
Резултатите разкриват, че аудиторията на изследваните сайтове е предимно в градовете, като около 34% от всички живеят в София, около 9% - в Пловдив, други 8% - във Варна.
Мъжки и женски
Анкетата освен това показала, че сайтовете с информация за текущите събития и глобалните новини,както и сайтовете за кариери се посещават по равно от мъже и жени. Страниците за бизнес и финансови но-
вини, както и сайтовете за автомобили, са преобладаващо „мъжки". Докато тези за красота и отглеждане на деца се посещават най-вече от дами (85%).
Текст под снимка
Дамите предпочитат сайтове за красота, за дома и отглеждането на децата.
неделя, 11 май 2008 03:52:42

Няма коментари: