четвъртък, 15 май 2008 г.

Милиардер изкупува акции на Yahoo

Insurance.bg - Новини
Милиардер изкупува акции на Yahoo

Целта на Карл Икан е да върне в преговорите Microsoft
Милиардерът Карл Икан е започнал да изкупува масово акции на интернет компанията Yahoo, според информация от Асошиейтед Прес. Целта на инвеститора е да предизвика смяна на съвета на директорите и да върне Microsoft на масата за преговори за поглъщане на Yahoo.
Към момента Икан вече притежава 50 милиона акции на Yahoo, което е около 3,6% от всички ценни книжа на компанията, информира TechNews. За да реализира своя план, милиардерът трябва предложи нов състав на борда на директорите до 16 май. Тогава изтича срокът за предложения, които ще се гласуват на събранието на акционерите на 3 юли.
Неотдавна Microsoft предложи близо 45 милиарда долара за Yahoo, но след няколкомесечни преговори сделката пропадна по вина на интернет компанията. Исканите от Yahoo 37 долара за акция се сториха много на Microsoft.
Известният финансист Карл Икан обича да се намесва в управлението на компаниите, в които е акционер. Примери от неговата практика са разместванията в ръководствата на корпорациите Blockbuster, Motorola и Mylan Laboratories.
15.05.2008
петък, 16 май 2008 00:01:00

Няма коментари: