петък, 16 май 2008 г.

Предричат люта битка на уеб фестивалa в Албена

News.bg - У нас
Предричат люта битка на уеб фестивалa в Албена

85 сайта вече са заявили участие в конкурсната част от Международния уеб фестивал, като организаторите очакват те да надхвърлят 100, съобщи techNewsbg.
Събитието ще се състои от 4 до 8 юни 2008 г. в черноморския курорт Албена, като до момента са заявени и 52 участия за съпътстващата тематична конгресна програма на уеб бранша.
Уеб сайтовете ще се състезават за награди в 22 категории.
Всеки сайт може да участва в една или повече категории.
Най-голям интерес тази година е към категорията "Информация- портали, справки, социални контакти, работа и услуги", както и към "Финанси - банкиране, застраховане, корпорации и услуги".
По брой на заявките следва от броя на заявките за "Нови медии - електронни и интернет издания". Очаква се оспорвана борба и в категорията "Търговия - електронни каталози и магазини".
Професионално жури ще селектира и номинира по три сайта във всяка категория, които ще се борят в номинациите за най-добър сайт.
Ще бъдат присъдени две специални награди за „Най-добър създател на уеб сайт" и „Най-добра услуга/продукт, предлагани чрез уеб сайт", както и „Голямата награда за най-добър уеб сайт".
Интернет потребителите ще гласуват онлайн за своите фаворити в 22-те отделни категории. Те също ще излъчат победители.
На 4 и 5 юни 2008 г., като част от Фестивалната програма, номинираните в отделните категории уеб сайтове ще се представят пред журито и широката публика.
В рамките на точно 5 минути, финалистите трябва да убедят присъстващите защо техният сайт трябва да спечели.
Все още заявките с анотации на български и на английски за участие на сайтове във Фестивала се приемат на http://2008.bwa.bg/и http://www.mediamixx.info/.
Срокът изтича на 17 май в 18.00 часа.
Международния Фестивал за Уеб се организира съвместно от Българската уеб асоциация и Медиамикс Груп.
Целта е да се поощрят с награди най-добрите уеб сайтове, създадени през последните две години, като се стимулират съвременните практики в областта на уеб съдържанието, дизайна и функционалността.
16.05.2008 г.
събота, 17 май 2008 00:01:00

Няма коментари: